elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt organitza un operatiu especial amb sis dotacions per a la Nit de la Cremà

Sagunt organitza un operatiu especial amb sis dotacions per a la Nit de la Cremà
  • Les dotacions estaran formades per 25 bombers amb sis autobombes i tres vehicles de suport, així com desplaçament de personal operatiu

Amb motiu de la Nit de la Cremà, que tindrà lloc demà, 19 de març, el Consorci de Bombers ha organitzat un operatiu especial que consta de sis dotacions formades per 25 bombers amb sis autobombes i tres vehicles de suport, així com desplaçament de personal operatiu, de les quals tres estaran en les falles de Sagunt i les altres tres en les del Port de Sagunt.

La constitució d'este operatiu pretén facilitar i agilitar l'operativitat i eficàcia dels equips d'extinció, per a vetlar per la seguretat de tots els que intervenen, com ara participants i espectadors, en la Nit de la Cremà. No obstant això, este operatiu i els horaris són orientatius, ja que poden estar subjectes a modificacions a causa de les necessitats que puguen sorgir. A més a més, enguany s'ha reforçat l'operatiu a causa de les condicions climàtiques adverses que es pronostiquen.

La regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, ha agraït «a Bombers, Policia Local, Protecció Civil, la SAG, i per descomptat al departament de Festes, tot l'operatiu que es munta entorn de la cremà». A banda, ha indicat que «tenim ja marcada esta estipulació aproximada de quin serà l'ordre de la crema de monuments. Esperem que les condicions ens acompanyen i que puguem gaudir d'una bona cremà i d'un bon final de festes».

Així mateix, Asun Moll ha explicat que l'operatiu és aproximat, «perquè poden sorgir inconvenients o algun problema amb algun camió de bombers, però ací està la seua coordinació perquè es puga dur a terme i s'espera que acaben entorn de la 1.30 o les 2.00 de la matinada en la falla del primer premi», la Falla Plaza Rodrigo.

La previsió de l'operatiu pretén iniciar els treballs a les 21.00 hores, seguint el model de l'operatiu del 2021. Respecte a la zona del Port de Sagunt, durant la primera fase el primer equip de bombers iniciarà el dispositiu a les 21.00 hores en la Falla Churruca, després de la qual assistirà a la Falla Plaza Ibèrica i la Falla Avinguda 3 d’Abril. El segon equip de bombers començarà els treballs a les 21.00 hores en la Falla Els Vents, després de la qual acudirà a la Falla Mare Nostrum i la Falla La Palmereta. Finalment, el tercer equip començarà en la Falla Plaza del Sol i continuarà en les falles Teodor Llorente i Luis Cendoya.

En este sentit, en la fase dos, l'horari de la qual és a partir de les 22.030 hores, les falles a les quals assistiran seran La Palmereta, Eduardo Merello i Palleter. Quant a la tercera fase, a partir de les 00.00 hores, els bombers assistiran als tres primers premis: Falla La Marina, La Victòria i Plaza Rodrigo, en esta última acudiran dos dotacions de bombers. Així mateix, la falla que no entra en este dispositiu és la de Baladre.

Respecte a la zona de Sagunt, a la primera fase des de les 21.00 hores acudirà un equip de bombers a la Falla Doctor Palos, després de la qual acudiran a la Falla La Palmera. Un altre dispositiu de bombers acudirà a la mateixa hora a la Falla El Mocador en primer lloc i després a la Falla L'Avinguda. D'altra banda, l'últim grup de bombers atendrà les falles de Sant Francesc i El Remei, per este ordre.

Quant a la segona fase, la previsió horària de la qual oscil·la entre les 22.30 i les 23.00 hores, un equip intervindrà en la Falla Santa Anna i posteriorment en la Falla La Vila; un altre dispositiu es posicionarà en la plaça Cronista Chabret i escometrà les prevencions de les falles El Romano i El Mercat. Finalment, hi haurà un tercer equip que es posicionarà en la plaça de la Antiga Moreria i des d'ací escometrà la cremà de Nou Montíber i, una vegada que un dels equips finalitze la tasca establida en esta segona fase, es deslligarà de la unitat de la Policia Local de Sagunt i es dirigiran a la falla de Gilet.

Pel que fa a les falles El Tronaor i El Tabalet, es proposa en la mesura que siga possible, en quedar exemptes de les tasques de prevenció dels equips de bombers, que es poguera fer coincidir amb les cremaes de les falles contigües, aprofitant la presència en la plaça de les unitats de policia i bombers.

En este sentit, si alguna de les falles no incloses necessitara la presència de bombers en últim moment per les circumstàncies que consideren oportunes, es valoraria la seua inclusió dins de l'operatiu a fi de garantir la seua seguretat.

 

Pujar