elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt rep a José Antonio Nieto, l'home que realitza la volta a Espanya per una gran causa

Sagunt rep a José Antonio Nieto, l'home que realitza la volta a Espanya per una gran causa
  • L'Ajuntament rep al caminant que està fent la volta a Espanya per a fer costat als xiquets amb càncer

 

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, han rebut hui a José Antonio Nieto, un caminant que està realitzant la volta a Espanya en benefici de l'associació Por Una Sonrisa, dedicada a la lluita contra el càncer infantil.

'Sumando sonrisas' és un projecte que abasta des del 2 de setembre fins al 2 de desembre i consistix a fer la volta a Espanya en solitari i a peu. El disseny del trajecte ha corregut, íntegrament, a càrrec del mateix José Antonio Nieto i comença en la població d'Ubrique i finalitza en Palmones, totes dos pertanyents a la província de Cadis.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha confessat que estan enlluernats per la seua gesta perquè demostra la seua alta qualitat humana: «Has decidit començar esta gran travessia que et portarà per 92 etapes diferents per a intentar millorar la vida de persones a les quals ni tan sols coneixes».

Per la seua banda, el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha recordat que este no és el primer repte de José Antonio Nieto: «En 2021 va recórrer 2.200 km amb el projecte 'Mis pasos de hoy, serán los tuyos de mañana' i en 2022 va recórrer 3.200 km davall el lema Nunca caminamos solos' en benefici de l'associació Ubrique Dame Tu Mano».

Finalment, José Antonio Nieto s'ha mostrat molt agraït amb l'Ajuntament de Sagunt, així com amb la resta dels 18 municipis que li han rebut i donat allotjament per a «donar visibilitat al càncer infantil i al projecte Por Una Sonrisa».

Les diferents etapes i tots els detalls de l'organització han sigut minuciosament estudiats amb l'objectiu d'aconseguir la culminació del projecte. Seran 4.000 quilòmetres amb caràcter solidari seguint el guió que ja s'ha marcat José Antonio en anteriors reptes.

Este projecte té la necessitat de comptar amb tot suport possible per a garantir el resultat buscat i que els passos es transformen en somriures. José Antonio Nieto és una persona compromesa amb l'esport en l'àmbit personal, d'equip i, sobretot, implicat com a persona i esportista solidari cap a les famílies i associacions més necessitades.

Respecte a l'associació, cal esmentar que va iniciar la seua marxa l'any 2000 i amb el projecte Por Una Sonrisa exercix la seua labor amb la Semana Mágica, unes vacances terapèutiques per a famílies amb menors en tractament de càncer.

Pujar