elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CRIM MASCLISTA SAGUNT

Dol a Sagunt: dolor i consternació entre la població per l'assassinat masclista de Fàtima

Dol a Sagunt: dolor i consternació entre la població per l'assassinat masclista de Fàtima
  • L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial i ha suspés totes les activitats culturals, esportives i festives programades

MÉS FOTOS
Dol a Sagunt: dolor i consternació entre la població per l'assassinat masclista de Fàtima - (foto 2)
Dol a Sagunt: dolor i consternació entre la població per l'assassinat masclista de Fàtima - (foto 3)

Aquesta vesprada la societat s'ha concentrat enfront de l'entrada del Consistori per a mostrar el seu rebuig davant l'assassinat masclista de Fàtima perpetrat en el municipi el passat 29 de novembre sota el lema ‘Ni una més! Vius ens volem!’ i altres consignes reivindicatives i de repulsa. Aquest acte de protesta ha sigut convocat per la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre; i l'alcalde de Sagunt i delegat d'Igualtat, Darío Moreno, també ha convocat un minut de silenci.

Davant aquest assassinat masclista, l'Ajuntament de Sagunt ha decretat tres dies de dol oficial i ha suspés totes les activitats culturals, esportives i festives que estaven programades en aquests dies.

La concentració ha començat a les 18 hores amb els discursos de l'alcalde i les representants de la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre en repulsa de la violència de gènere. Finalment, la concentració ha conclòs amb un minut de silenci.

I és que Sagunt està hui de dol després del macabre assassinat d'una dona degollada aquest dimecres presumptament a les mans de la seua parella. A més, la filla de tots dos, de tretze anys, està ferida greu després de caure des d'un segon pis quan demanava ajuda.

Segons informava la Policia Nacional poc després de produir-se els fets, l'home, de 39 anys, va ser detingut després de degollar a la seua parella davant de la seua filla de tretze anys. La dona, de 34 anys, va morir en l'acte. La filla de tots dos roman ingressada amb pronòstic reservat a l'hospital.

Unitat enfront del dolor

Cal esmentar l'assistència de la delegada del Govern, Pilar Bernabé; l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la directora general d'Igualtat i de l'Institut de les Dones, Davinia Bono; els regidors i les regidores de la Corporació Municipal de Sagunt, l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa; l'alcalde de Canet d'en Berenguer, Pere Joan Antoni; i representants de diferents entitats i associacions.

L'alcalde de Sagunt s'ha mostrat «consternat» davant l'assassinat que ha patit el municipi: «Dins de tota la tristesa volem demostrar la màxima fermesa i contundència en el rebuig a aquests fets que la societat ja no tolera». Darío Moreno també ha explicat que el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt estava treballant amb Fàtima i el seu entorn familiar en matèria d'inclusió i suport social.

Finalment, l'alcalde ha recalcat que continuaran lluitant des de tots els fronts perquè una cosa així no torne a ocórrer: «Hem de tindre eixe compromís a tots els nivells perquè en cap racó de la societat es donen aquest tipus d'actituds masclistes que, al final, són el caldo de cultiu perquè comportaments tan greus com aquest assassinat es puguen arribar a donar».

Per part seua, la delegada del Govern ha declarat que la violència de gènere és una «violència estructural» que mata a les dones pel fet de ser dones: «Hem de treballar per a conscienciar a la ciutadania de la necessitat de denunciar davant situacions que considerem perilloses per a les dones. I per a això cal fer polítiques actives valentes».

En relació als discursos negacionistes de la violència de gènere, Pilar Bernabé ha manifestat que no ajuden en absolut: «El negacionismo empodera al maltractador, és la gasolina en un foc que volem apagar i hem de combatre'l».

Pujar