elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt aconseguix la distinció de Ciutat de la Ciència i Innovació concedida pel Ministeri

Sagunt aconseguix la distinció de Ciutat de la Ciència i Innovació concedida pel Ministeri
  • Sagunt acollirà l'acte d’entrega de les distincions a les deu noves ciutats de la Ciència i Innovació el pròxim 13 d'abril

MÉS FOTOS
Sagunt aconseguix la distinció de Ciutat de la Ciència i Innovació concedida pel Ministeri - (foto 2)

La ciutat de Sagunt ha aconseguit la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació” en la seua edició de 2022 i li ha sigut atorgada mitjançant una resolució de la Secretaria General d'Innovació a proposta del jurat designat en el seu moment per a seleccionar les ciutats que havien presentat les seues candidatures per a meréixer este reconeixement.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, va anunciar a Riba-Roja del Túria divendres passat la decisió de concedir la distinció de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ a deu noves localitats: Algemesí, Castelldefels, Irun, Lugo, Puerto Real, Riba-Roja de Túria, Rubí, Sagunt, l'Hospitalet de Llobregat i Vitòria-Gasteiz.

Morant ha destacat que estes ciutats rebran el reconeixement del Govern d'Espanya per haver impulsat iniciatives que partixen de la innovació per a transformar els seus municipis, basar el seu model productiu en un nou model de desenvolupament sostenible i crear més i millors oportunitats de treball per a la seua gent, especialment per als jóvens.
La ministra també ha avançat que Sagunt acollirà el pròxim 13 d'abril l'acte d’entrega de les distincions a les noves ‘Ciutats de la Ciència i la Innovació’.

Esta decisió va ser comunicada a l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, divendres passat per la secretària general d'Innovació, Teresa Riesgo, que afirmava en la seua carta que espera que «la vostra participació en la Xarxa Innpulso supose un valuós actiu per a la vostra ciutat, així com per al conjunt dels membres, i que la ciència i la innovació ens ajuden a millorar la nostra qualitat de vida i a millorar la sostenibilitat».

Sobre esta significativa concessió, Darío Moreno ha explicat que «l'Ajuntament de Sagunt ha liderat este esforç col·lectiu, en el qual hem recollit totes eixes iniciatives que s'han anat donant per la part d'associacions, per la part empresarial i també, per descomptat, per la part de l'administració pública per a ser un referent en innovació. Ho hem aconseguit i no podem estar més que orgullosos de tot este canvi que estem aplicant en la nostra economia que ha portat per descomptat a grans inversions, però que té darrere una marca molt local i de treball amb les institucions del nostre municipi».

Segons Moreno este reconeixement marca a més quina és la senda a seguir «que és aprofundir en esta via d'innovació ajudant també a la investigació, animant a tots els agents perquè es comprometen a continuar desenvolupant les polítiques d'I+D+I i serà un dels eixos fonamentals de futur del municipi. Esta porta ens permetrà accedir a subvencions i a programes de formació, i a més ens dona visibilitat i reconeixement. Així és que sens dubte és molt bona notícia per a la nostra ciutat».

Amb estes incorporacions són un total de 93 ciutats espanyoles les que formen la ‘Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació’ o ‘Xarxa Innpulso’. “Estos municipis estan en el podi de ciutats que lideren la innovació al nostre país”, ha afirmat la ministra que ha assegurat que, amb esta Xarxa, el Ministeri de Ciència i Innovació vol visibilitzar i valorar el treball que es fa des del municipalisme en pro de la millora de la vida dels ciutadans a través del coneixement de la innovació.

Agents locals d'innovació

Morant ha remarcat que el Ministeri de Ciència i Innovació està destinant 10 milions d'euros per a la incorporació d'agents locals d'innovació als ajuntaments de la 'Xarxa Innpulso’.

Els agents locals d'innovació són professionals dedicats en exclusiva a la implementació de polítiques d'innovació municipals com a plans de sostenibilitat, estalvi energètic, economia circular o emprenedoria tecnològica i social.

Xarxa Innpulso

La ‘Xarxa Innpulso’ és un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores i un espai on es compartixen bones pràctiques en la gestió de polítiques innovadores i iniciatives de comunicació per a traslladar estos projectes a la ciutadania.
Esta Xarxa és un agent cada vegada més actiu de promoció de polítiques noves, com la compra pública d'innovació, el suport a les pimes i els emprenedors i la definició de criteris d'innovació. També promou i dona suport a la participació en projectes en el context dels programes europeus.

La citada resolució serà publicada en els pròxims dies en la pàgina web del Ministeri de Ciència i Innovació (http://www.ciencia.gob.es/) així com en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Pujar