elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt va acabar 2022 amb la xifra més baixa d'atur en 15 anys

Sagunt va acabar 2022 amb la xifra més baixa d'atur en 15 anys
  • El municipi va registrar un total de 4.465 persones desocupades al desembre. La bona xifra es veu acompanyada de l'increment de contractació a través de l'agència de col·locació municipal

La bona conjuntura econòmica que ha envoltat a Sagunt en l'últim any ha tingut com a conseqüència l'obtenció de la seua millor xifra de persones desocupades en un mes de desembre des de 2007, segons destaquen des del departament municipal de Promoció Econòmica i Industrial. Segons dades recollides pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), Sagunt va tancar el 2022 amb 4.465 persones desocupades, la xifra més baixa des que es van registrar 2.960 persones eixe mateix mes de 2007.

Després va començar una crisi econòmica que va disparar les dades de persones parades fins a aconseguir el seu màxim en els anys 2012 i 2013 en què el mes de desembre van arribar ser més de 7.000 les persones desocupades. Amb posterioritat, va començar una lenta recuperació interrompuda per la crisi sanitària motivada per la Covid-19 que, en tot cas, ens va deixar la constatació de la millora de l'ocupació municipal i que ara es ratifica amb el segon descens consecutiu. D'esta manera, 2022 va concloure amb nivells de desocupació inferiors als anteriors a la pandèmia (4.758 persones desocupades al desembre de 2019).

Per a María José Carrera, regidora de Promoció Econòmica i Industrial, estes xifres de desocupació «mostren l'esforç que estem realitzant estos quatre anys per a dinamitzar el nostre municipi captant noves inversions i atraient empreses. A més, reforcen el treball diari que mantenim amb empreses locals per a impulsar la contractació a través del servei que oferim com a agència de col·locació».

Cal recordar que l'Ajuntament de Sagunt, mitjançant el departament de Promoció Econòmica, actua com a agència de col·locació des de finals de 2021 i en el seu primer any complet com a tal ha gestionat 147 ofertes d'ocupació i tancat 52 contractacions (22 dones i 30 homes). Del total 30 d'elles van ser realitzades a persones amb diversitat funcional. Estes dades superen els d'anys anteriors i reafirmen el compromís del departament amb la generació d'ocupació de qualitat.

En este sentit, la regidora ha recordat que «encara ens queda camí per fer per a aconseguir les xifres prèvies a la crisi del 2008 i és per això que l'objectiu dels pròxims quatre anys és donar continuïtat a les polítiques actives d'ocupació que realitzem amb el LABORA i continuar treballant perquè més empreses confien en Sagunt com a destí inversor i generen ocupació entre la població local».
Totes aquelles persones que ho desitgen, i no ho hagen fet prèviament, poden inscriure's en la base de dades del departament de Promoció Econòmica i Industrial i registrar-se directament en les ofertes que es publiquen en l'agència de col·locació a través del lloc web https://sagunto.portalemp.com/ creat pel departament.

 

Pujar