elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt rep 500.000€ per a un taller d'ocupació destinada a la formació de dones

Sagunt rep 500.000€ per a un taller d'ocupació destinada a la formació de dones
  • La subvenció rebuda es destinarà a la formació en la promoció turística i serveis d'atenció a la ciutadania i podran inscriure's dones desocupades inscrites en el LABORA

L'Ajuntament de Sagunt ha rebut una subvenció de 502.708,80 euros per a la realització del Taller d'Ocupació per a Dones "T.E.M. Impulsant Sagunt II Dones" en el qual participaran un total de 20 dones, distribuïdes en 2 grups de 10 participants cadascun, per a la formació en la promoció turística del municipi i els serveis d'atenció a la ciutadania.

Esta és la segona subvenció que rep l'Ajuntament de Sagunt perquè ja al juliol va rebre la mateixa quantitat de diners per a la realització del Taller d'Ocupació “Impulsant Sagunt II” obert a totes les persones desocupades. Així doncs, Sagunt comptarà amb més d'un milió d'euros per a la formació de 40 persones durant un any.

Per a la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, esta concessió de subvenció «reforça el treball que s'està portant des del departament per a incrementar l'oferta formativa en el municipi i estendre-la a un major número de població. Per a nosaltres, és molt important que LABORA confie i aposte pels nostres projectes formatius perquè ens indica el camí a seguir i ens motiva en la nostra ferma intenció d'invertir en la formació de la ciutadania».

El Taller d'Ocupació és un programa mixt d'ocupació i formació, que compta amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de LABORA, el Ministeri de Treball i Economia Social, l'Ajuntament de Sagunt i, en el seu cas, pel Fons Social Europeu Plus, que té com a objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals es dirigix, a través de la realització d'obres o serveis d'interés general i social. Este programa permet a l'alumnat treballador fer un treball que, juntament amb la formació professional que reben, millora la seua qualificació i, per tant, promou la inserció laboral.

«Este taller naix amb la vocació de posar en valor i reforçar les capacitats de les dones del nostre municipi. Desgraciadament, elles encara representen el 61% de les persones desocupades a Sagunt i esta formació, que combina la teoria amb la pràctica, és una fantàstica fórmula per a millorar el seu accés de mercat en dues àrees demandades com els serveis turístics i l'atenció al ciutadà», assegura l'edil.

El projecte que s'iniciarà en breu suposarà la incorporació, a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge, de 20 persones desocupades. Esta modalitat de formació mixta en la qual es combinarà formació i experiència té una duració de 12 mesos i després de la seua finalització atorgarà l'obtenció del corresponent certificat de professionalitat a l'alumnat que el supere satisfactòriament.

Pujar