elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Promoció Econòmica anuncia la I Fira d'Ocupació Comarcal del Camp de Morvedre

La regidoria de Promoció Econòmica anuncia la I Fira d'Ocupació Comarcal del Camp de Morvedre
  • Este esdeveniment per a impulsar la inserció laboral està subvencionat per Labora i tindrà lloc el 14 de novembre en el Casal Jove Port de Sagunt

MÉS FOTOS
La regidoria de Promoció Econòmica anuncia la I Fira d'Ocupació Comarcal del Camp de Morvedre - (foto 2)

La I Fira d'Ocupació Comarcal del Camp de Morvedre es celebrarà el 14 de novembre en el Casal Jove Port de Sagunt des de les 9 a les 14 hores, gràcies a una subvenció del Servei Públic de Formació de la Comunitat Valenciana LABORA. L'esdeveniment s'emmarca dins del Pacte Territorial per l'Ocupació del Camp de Morvedre Som Comarca en el qual s'integra Sagunt, Canet d'en Berenguer, així com les Mancomunitats de la Baronia i de Les Valls. No obstant això, en este acord, que es va formalitzar en el 2016, també participa Asecam, CEV, Facosa, AVA Asaja, CC.OO i UGT.

Esta iniciativa per a fomentar l'accés al mercat laboral ha sigut anunciada en un acte de presentació que ha tingut lloc en el saló de plens de l'Ajuntament i al qual ha acudit el regidor de Promoció Econòmica, Raúl Palmero; la presidenta de la Mancomunitat de Les Valls, Consol Durán; el president d'ASCOSA AVA Sagunt, Francisco Campillo; la presidenta d'ASECAM, Cristina Plumed; la secretària general d'UGT a l'Horta Nord, Camp de Túria i Camp de Morvedre, Pilar Tarragón; i el secretari general de CC.OO al Camp de Morvedre i l’Alt Palància, Sergio Villalba.

Raúl Palmero ha convidat a les empreses de la zona, així com als ciutadans i ciutadanes que estiguen en cerca d'ocupació a participar en esta jornada que compta amb la «col·laboració patrocinada» de Caixa Popular. Així mateix, el regidor de Promoció Econòmica ha manifestat: «És molt important que tots i totes estiguem en esta línia de reforçar els mecanismes perquè la gent puga trobar eixe treball digne que estan buscant».

Pilar Tarragón ha explicat: «La finalitat del Pacte Territorial per l'Ocupació del Camp de Morvedre Som Comarca és contractar aturats de la comarca i que les empreses d'ací troben el més a prop possible els perfils que necessiten». Així mateix, també ha ressaltat que el pacte funciona bé gràcies a la col·laboració de tots els agents implicats.

Per la seua banda, Cristina Plumed ha declarat: «Actualment, fan falta ocupacions qualificades i no qualificats en tots els sectors. L'important és que no es quede ningú sense treball perquè cada vegada naix menys gent i hem d'absorbir a totes les persones demandants d'ocupació».

La I Fira d'Ocupació Comarcal del Camp de Morvedre és un punt de trobada entre les empreses i les persones demandants d'ocupació. Esta primera edició comptarà amb la participacióde NSG Group (Pilkington), Novaedat,Randstad, Access, Ilunion, Facosa,  Holcim, Factor ingeniería y decoletaje, General Drons, Carrefour, Tumesa, Inserta Empleo, Automóviles Sagunto, Nunsys i l'agència de col·locació de l'Ajuntament de Sagunt Emplea.

Algunes d'estes empreses realitzaran durant l'esdeveniment entrevistes amb demandants d'ocupació preseleccionats, mentre que altres companyies instal·laran estands per a poder depositar currículums vitae de cara a futures ofertes d'ocupació. Cal esmentar que la I Fira d'Ocupació Comarcal del Camp de Morvedre està compromesa amb la inclusió laboral de col·lectius de difícil inserció. I, per això, compta amb dos empreses especialitzades en llocs de treball per a persones amb diversitat funcional.

A més, a l'auditori del Casal Jove Port de Sagunt s'impartiran quatre conferències: Cómo crear una identidad digital para conseguir empleo, a càrrec de Sandra Romero Cañadas; El mercado laboral actual. La formación continua como elemento clave, duta a terme per Remedios Font Lozano; Cómo construir tu propio Storytelling, que quiero transmitir durante el proceso de entrevista (menos es más y aquí no sirve el ChatGPT), per Ana Sánchez de l'empresa Factor ingeniería y decolatajte; i, finalment, Soft Skills para la búsqueda de empleo e incorporación de las organizaciones, impartida per Kike Algora Sebastià.

Les persones interessades que vulguen participar en esta oportunitat d'establir connexions directes amb les empreses convidades a la fira podran inscriure's entre el 17 d'octubre i el 3 de novembre a través del següent formulari en línia: https://forms.gle/AEaLrxCgu3QSCQ9GA. Així mateix, entre el 8 i el 10 de novembre s'avisarà als candidats i candidates preseleccionats per a informar-los sobre l'horari de les entrevistes concertades. Per a obtindre més informació, es pot contactar amb l'equip tècnic de Som Comarca a través del telèfon 962 65 58 86 o mitjançant el següent correu electrònic: feriaempleomorvedre@gmail.com.

Pujar