elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Joventut i Infància organitza un concert al Casal Jove del Port de Sagunt

La regidoria de Joventut i Infància organitza un concert al Casal Jove del Port de Sagunt
  • Els grups La Fulla, Fantuka i LESPURNA actuaran amb motiu de la presentació del disc de La Fulla, Nucs de Vidre, el dissabte 20 a les 18 hores

La regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat, el dissabte 20 d'abril a les 18 hores en el Casal Jove del Port de Sagunt, un concert amb tres joves propostes musicals amb motiu de la presentació del nou disc de La Fulla, Nucs de Vidre, una compilació de deu cançons amb les quals el grup assentisca el seu estil en un rock melòdic amb grans i diferents influències. Actuaran, a més del citat grup, Fantuka i LESPURNA. L'entrada és gratuïta amb reserva prèvia en la web.

La Fulla va nàixer a l'estiu de 2015 com La Fulla Kaduka a les comarques del Camp de Morvedre i l'Horta Nord. El maig de 2017, comença la gravació del primer EP (Extended Play) del grup, un conjunt de quatre cançons que serviren com a presentació i proposta del conjunt novell, amb les inquietuds musicals i socials dels components en forma d'un mestissatge que camina per diferents estils musicals, amb una visió crítica del món que l'envolta: marcadament antifeixista, feminista, amb consciència de classe i sempre fent una anàlisi materialista del context. També la defensa de la llengua i la qüestió nacional són troncals en este projecte. L'objectiu de La Fulla és conscienciar a través de la música, assenyalar les injustícies i posar el dit a la ferida amb l'enyorança d'un temps que encara no han viscut.

Per la seua banda, Fantuka es va formar en 2020 per a gaudir del funk i el soul. La seua música és per a ballar i cantar a ple pulmó. Recorda al funk rock, que alternen amb versions dels millors clàssics del gènere. En 2022 van traure un EP autotitulat de cinc cançons amb molt bon rotllo que està disponible a totes les plataformes i que va rebre molt bon acolliment.

Respecte a LESPURNA, banda procedent de València, va nàixer amb la clara intenció de portar als escenaris energia en directe i fer bona música amb temàtiques d'actualitat social, com per exemple la salut mental, la lluita feminista, o la crisi climàtica, i la seua passió per la música es reflectix en cada concert. Van debutar en 2021 amb dos singles: Manaments i Màscares. Amb esta primera experiència, la banda va iniciar el seu primer projecte d'estudi, Malament en Calma, un EP que va estar nominat en la categoria de millor disc de rock als Premis Ovidi 2023. A principis d'este 2024 la banda va traure a la llum La meua pau, un tema que compta amb la col·laboració de l'artista Monty Peiró. I per davant queda el llançament de dos singles més, Nous manaments i Fogueres.

Pujar