elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria d'Igualtat convoca la XIV edició del Premi a la Falla més igualitària

  • El termini per presentar sol•licituds finalitza el 21 de febrer de 2022

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ha convocat la XIV edició del Premi a la Falla més Igualitària de Sagunt 2021-2022, la finalitat de la qual és impulsar totes aquelles iniciatives que tinguen com a objectiu promoure la igualtat entre dones i homes, i la prevenció de la violència de gènere amb la condició de contribuir a aconseguir una societat més justa i igualitària. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 21 de febrer de 2022.

Esta edició està dotada d'un premi de 1.000 euros, la qual cosa suposa 400 euros més que l'any anterior. En este sentit, el Consistori atorgarà este guardó a la falla que «millor difonga una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries entre totes les persones», tal com s'ha indicat des del departament d'Igualtat.

L'alcalde i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha indicat que «les Falles són un element central de la nostra tradició valenciana, són art però també són crítica, una crítica que se centra específicament a intentar millorar la nostra societat. Per això la igualtat juga un paper molt important i per això ja fa catorze anys que l'Ajuntament té este premi a la Falla més igualitària, un premi que tots els anys es dona a aquella Falla que no sols incloga la perspectiva de gènere d'igualtat en el seu monument, sinó també en el seu llibret, organització interna o en les seues activitats com a exemples de coses que es valoren per part de l'administració».

Moreno també ha animat a totes les Falles i comissions al fet que participen «en este premi que també té una assignació monetària per a animar a la participació i al fet que reflexionen com com a societat podem continuar avançant en la igualtat entre homes i dones. Queda molt per fer però si des de cada àmbit, també des de l'àmbit cultural i fester lluitem per a aconseguir la igualtat, estic segur que podrem aconseguir-ho».

Les associacions falleres que es presenten hauran de descriure en la presentació almenys una escena que faça al·lusió explícita a fi d'esta convocatòria en el monument faller; quant a la crítica, en el llibret i les activitats de l'associació, es tindran en compte de manera complementària. A l'hora de concedir el premi, es valorarà que la falla projecte una imatge igualitària en el monument i crítica, llibret i/o activitats; que respecte la dignitat de les dones; que fomente la igualtat entre les persones; que utilitze un llenguatge no sexista; i que fomente la corresponsabilitat i la superació dels rols tradicionals i els estereotips sexistes.

Pujar