elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nos queremos vivas, una exposició sobre la violència de gènere a la Casa Municipal de Cultura de Sagunt

Nos queremos vivas, una exposició sobre la violència de gènere a la Casa Municipal de Cultura de Sagunt
  • L'exposició es podrà visitar des del 6 de març fins al dia 27 en horari de dilluns a divendres de 10 a 13 hores i de 16 a 21 hores

La programació hivernal de la delegació de Cultura inclou l'exposició Nos queremos vivas, de Forjando Arte. Esta representació artística s'inaugurarà el dimecres 6 de març a les 19 hores a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt i es podrà visitar fins al 27 de març de dilluns a divendres, i en horari de 10 a 13 hores i de 16 a 21 hores.

En esta mostra es podran trobar siluetes en negre de dones que semblen vives, però que estan mortes, buides i negres. Elles voldrien continuar amb les seues vides, però ja no poden. En el sòl hi haurà altres siluetes a mode de marques policials que parlaran d'elles i de les seues vides truncades per la violència de gènere. Cadascun dels i de les artistes han tractat de mostrar en la seua obra eixa vida llevada violentament. Ensenyaran com en un vist i no vist desapareixen il·lusions, records i passions, com a dones plenes de vida jauen mortes, inertes, plenes d'eixa vida ja inexistent, segons expliquen.

Forjando Arte naix en el si de l'associació veïnal de La Forja. Després de trenta anys d'existència del taller d'art que desenvolupa esta associació, alguns dels seus membres i altres artistes afins a l'activitat artística que este col·lectiu desenvolupa, s'han unit per a donar lloc a un grup artístic variat amb una inquietud comuna: fer arribar al públic una visió de la societat actuant amb els mitjans dels quals disposen, usant l'art com una responsabilitat social. Consideren l'art com un conjunt de ferramentes amb les quals denunciar una sèrie d'injustícies socials.

Pujar