elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quatre municipis valencians realitzen exhibicions de transhumància amb bestiar per a xiquets

Quatre municipis valencians realitzen exhibicions de transhumància amb bestiar per a xiquets
  • L'any passat aquest tipus d'acte es va realitzar a Nules i va estar marcat per la polèmica

Tres municipis de la Comunitat Valenciana tenen previst realitzar una exhibició de transhumància per a xiquets amb bestiar avileño aquest cap de setmana. Es tracta de Cabanes, Albocàsser, Nules i Port de Sagunt.

Encara que a primera vista poden semblar caps de bestiar braus, el bestiar avileño que s'usa per a les exhibicions de transhumància és un tipus d'animal no brau, mans i que es cria per al consum de carn.

Aquest tipus de festejos compta amb l'autorització de la conselleria d'Agricultura de la Generalitat Valenciana.

Des de la Federació de Penyes de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana expliquen que la seua intenció és apostar aquest tipus d'exhibicions amb bestiar mans per a xiquets amb l'objectiu de “fomentar l'afició al món taurí des d'edats més primerenques”, assegura el vicepresident de la federació, José Antonio Pérez.

En aquesta mena de transhumància poden participar xiquets de totes les edats. Els més majors corren solos al costat dels animals, mentre que els més xicotets poden fer-ho de la mà dels seus pares.

Tres exhibicions de transhumància aquest cap de setmana

A Albocàsser se celebrarà el dissabte 12 d'agost al matí, a Cabanes l'exhibició serà el diumenge 13 d'agost a les 11.00 hores amb bestiar no brau de la ramaderia Germán Vidal de la mateixa localitat; mentre que en Port de Sagunt la transhumància està prevista a les 21.30 hores d'aquest divendres 11 d'agost i com resa el cartell es tracta d'una exhibició “per a xiquets”.

Per part seua, a Nules es realitzarà el dilluns 21 d'agost a les 11.00 hores.

La polèmica va arribar amb Nules

Cal recordar que l'any passat la transhumància es va celebrar a Nules durant les festes patronals en honor a Sant Bartolomé i l'exhibició va estar carregada de polèmica. De fet l'Ajuntament va haver d'eixir al pas: “no és un tancament i no són bous”, atés que en alguns mitjans es va publicar que l'exhibició de transhumància organitzada per la Penya El Bou era un tancament. De fet, en el cartell ja van publicar que es tractava d'una “transhumancia urbana amb anolls”, uns vedells.

L'acte va ser molt controvertit precisament per la participació de xiquets.

MÉS FOTOS
Trashumancia en Puerto de Sagunto
Trashumància a Cabanes
Pujar