elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte experimental Activa’t 2020 del Servei Valencià d'Ocupació i Formació comença al Camp de Morvedre

El projecte experimental Activa’t 2020 del Servei Valencià d'Ocupació i Formació comença al Camp de Morvedre
  • Este programa, emmarcat dins del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Comarca, està destinat a fomentar els acords territorials en matèria d'ocupació i desenvolupament local sostenible en l'àmbit de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
El projecte experimental Activa’t 2020 del Servei Valencià d'Ocupació i Formació comença al Camp de Morvedre - (foto 2)

El nou projecte experimental per a l'ocupació Activa’t 2020 subvencionat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació LABORA comença al Camp de Morvedre i ho durà a terme el personal tècnic de la comarca. Este programa, que està emmarcat dins del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Comarca i compta amb una subvenció del programa EMPACE, està destinat a fomentar els acords territorials en matèria d'ocupació i desenvolupament local sostenible en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Activa’t 2020 es troba d'acord amb els principals Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l'Agenda 2030, especialment amb els destinats a la promoció del desenvolupament socioeconòmic, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva.

Este programa naix amb la finalitat d'enfrontar-se als nous desafiaments sorgits durant la pandèmia mundial de la COVID-19. Per a la qual cosa s'adaptarà a les noves realitats, així com a les necessitats i característiques pròpies dels habitants de la comarca. Els seus objectius són dotar d'eines informàtiques que faciliten l'adaptació del comerç, les PIMES i la població en general a les necessitats actuals, així com l'acompanyament en la cerca d'ocupació.

Constarà de tres línies d'actuació: digitalització de la població en general, digitalització del comerç i PIMES, orientació laboral en línia. Tot això a través d'una formació en línia accessible a qualsevol persona, píndoles formatives (vídeos de curta duració) i el mentoring, orientació i acompanyament en la cerca d'ocupació, lluitant per l'eliminació de la bretxa de gènere, la reducció de la taxa de desocupació a la comarca, millorar l'ocupabilitat de la ciutadania i la lluita contra la precarització laboral.

D'altra banda, es fomentarà la innovació i la iniciativa empresarial, amb la cerca de nous nínxols de mercat, incrementant les seues xarxes comunicatives i fomentant la participació entre els diferents agents.

Pujar