elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil Saguntum ha lliurat a l'alumnat els Diplomes Itineraris Formatius 2018

El Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil Saguntum ha lliurat a l'alumnat els Diplomes Itineraris Formatius 2018
    MÉS FOTOS
    El Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil Saguntum ha lliurat a l'alumnat els Diplomes Itineraris Formatius 2018 - (foto 2)

    El Saló d'Actes del Centre Cívic del Port de Sagunt ha acollit este dijous a les 11.30 hores l'acte de lliurament de Diplomes Itineraris Formatius 2018 del projecte Programa Operatiu Ocupació Juvenil Saguntum (POEJ Saguntum). Este programa està promogut per l'Ajuntament de Sagunt i el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i finançat en un 91,89% pel Fons Social Europeu i amb un 8,11% per l'Ajuntament de Sagunt. Durant l'acte, s'ha projectat un vídeo recopilatori de 5 minuts que recollia les imatges de participació de l'alumnat durant tots els itineraris realitzats en 2018.

    L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, s'ha dirigit a l'alumnat en primer lloc, agraint al regidor, a l'equip que ha coordinat i col·laborat amb este programa i a les empreses. "Gràcies per aprofitar esta oportunitat. Actualment tenim unes xifres de desocupació com en 2008, però encara continua sent una taxa de desocupació elevada, especialment entre la gent jove. Des de l'ajuntament intentem aprofitar totes les oportunitats que vénen d'Europa o des d'altres ajuntaments perquè la nostra gent tinga la millor formació". Respecte als cursos, "van molt ajustats amb les necessitats de les empreses i moltes ens estan felicitant perquè troben els perfils adequats", ha assegurat.

    El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, ha assegurat que la formació ocupacional "és una part fonamental perquè, aquells sectors més compromesos i més perjudicats per la crisi com en este cas són els joves, puguen tindre una possibilitat real de trobar treball". Chover ha destacat la labor del departament a "treballar este sector d'una forma decidida per a intentar també al seu torn que ells puguen iniciar un projecte de vida individual o col·lectiva i buscar la dignitat, que en quasi totes les ocasions es troben amb l'ocupació". Finalment, el regidor ha destacat que "això és el que pretenem, ajudar-los i acompanyar-los perquè puguen inserir-se laboralment, i la formació és una part essencial d'això".

    En total s'han realitzat 12 itineraris formatius de 3.560 hores, que s'han desenvolupat dins de 3 especialitats: Caixa i Reposició en Comerç, de 255 hores; Activitats Auxiliars de Magatzem, de 295 hores; i Organització i Gestió de Magatzems, de 475 hores. En dos d'aquestes especialitats (Activitats Auxiliars de Magatzem i Organització i Gestió de Magatzems) s'ha obtingut, a més, el Certificat de Professionalitat que atorga el Servici Públic d'Ocupació Estatal.

    Durant cada itinerari formatiu l'alumnat participant ha adquirit coneixements teòric–pràctics en cada especialitat que ha complementat amb pràctiques en empreses no laborals relacionades amb l'especialitat de cada itinerari. Així com amb l'aprenentatge d'idiomes, igualtat entre dones i homes i noves tecnologies de la informació i la comunicació enfocades a la cerca d'ocupació. Així mateix, en finalitzar l'acció formativa s'ha impartit un Mòdul d'Orientació Laboral perquè els estudiants adquirisquen les tècniques adequades en cerca d'ocupació i habilitats per a afrontar amb èxit processos de selecció en empreses al qual després han seguit sessions individualitzades d'orientació laboral per part de l'equip d'orientadores laborals i tutores del projecte.

    A més, tot l'alumnat ha tingut una tutora durant el desenvolupament de l'acció formativa per a qualsevol dubte que pogueren tindre i acompanyar-los en el procés d'aprenentatge. Les tutores formen part de l'equip tècnic del projecte i són alhora les que els proporcionen formació i orientació laboral personalitzada en finalitzar l'itinerari formatiu fent un seguiment posterior de cada alumne i alumna.

    L'alumnat ha mostrat un alt nivell de motivació cap a la formació completant amb èxit la formació el 83% dels itineraris formatius sent la major part de les baixes per haver trobat treball durant el seu el període de formació.

    El Projecte POEJ Saguntum té com a objectiu la millora de la formació i les possibilitats d'ocupabilitat de joves desocupats menors de 30 anys a través del desenvolupament d'itineraris formatius.

    El projecte va iniciar les seues activitats formatives a principis de 2018 amb 180 jòvens desocupats a través de la realització de 12 itineraris formatius relacionats amb els sectors de Logística i Comerç que tenen millors perspectives de creixement en el municipi. Una vegada finalitzat el curs, 150 alumnes han aconseguit obtindre el seu diploma.

    Pujar