elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Participació Ciutadana presenta Escola d'associacions, l'oferta de cursos de formació per a les associacions del municipi

Participació Ciutadana presenta Escola d'associacions, l'oferta de cursos de formació per a les associacions del municipi
  • Es tracta de set cursos que s'impartiran de maig a novembre

El departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat este matí el programa d'Escola d'Associacions, compost per una àmplia oferta de cursos de formació dirigida a les diferents associacions del municipi. Es tracta de set cursos que s'impartiran de maig a novembre.

Per a formalitzar la inscripció, les associacions i entitats interessades hauran d'enviar un correu a participacio.ciutadana@aytosagunto.es amb les dades de l'associació, nom i cognoms del participant (1 membre per associació). La confirmació serà, també, a través de correu electrònic i hi haurà una limitació de 15 places. La inscripció estarà oberta fins a esgotar les mateixes.

La regidora de Participació Ciutadana, Ana María Quesada, ha indicat que «esta iniciativa ve en la línia del que estem intentant desenvolupar en les diferents delegacions que gestione, que és la unitat de l'administració pública amb les associacions, del tipus que siguen. Soc una convençuda que la unió fa la força, i més que mai ara, no puc evitar estar emocionada amb la visita del president del Govern a la nostra ciutat, perquè encara que el futur es presenta així, no deixa de ser més necessari que mai que avancem en unitat». A més, Quesada ha explicat que per a promocionar els cursos s'ha realitzat una campanya de publicitat per un import de 1.500 euros aproximadament.

Entre els cursos que s'oferixen, el primer és Ens associem? Com fer-ho?, una jornada a petició del departament de Joventut i Infància, dedicada a l'associacionisme juvenil amb l'objectiu que la gent jove se senta integrada en les associacions del municipi. Tindrà lloc el divendres, 13 de maig, de 17.30 a 20.30 hores en el Casal Jove de Port de Sagunt.

D'altra banda, el dijous 19 de maig, també de 17.30 a 20.30 hores i en el Casal Jove, tindrà lloc el curs sobre Realització i control de projectes. El dissabte, 4 de juny, de 9.30 a 13.30 hores, s'impartirà el curs Com relacionar-se electrònicament amb l’administració pública en el Local de l'Associació de veïns La Forja (C/María de Molina 2) en el Port de Sagunt. El taller Organitza’t. Millorar l’organització de l’associació per millorar la gestió tindrà lloc el dissabte, 17 de setembre, de 9.30 a 13.30 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal.

El taller Incrementar la base social i la Participació dels associacions veïnals s'impartirà el dissabte, 1 d'octubre, també de 9.30 a 13.30 hores en el Local de l'Associació de veïns La Forja. Quant al dissabte, 5 de novembre, de 9.30 a 13.30 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal tindrà lloc el taller titulat Difusió i comunicació. Construcció del relat. Xarxes socials i, per a acabar, l'últim dels cursos tindrà lloc el dijous, 24 de novembre, de 17.30 a 20.30 hores, en el Centre Cultural Mario Monreal, denominat Treballar en grup. Claus per entendre el funcionament dels grups, anàlisi i gestió del conflicte.

Així mateix, a la presentació també han assistit representants d'algunes associacions com a Associació del Raval, l'Associació d'amics de l'Escola d'Aprenentes, DISCAMP, FACOSA, Federació Veïnal de Sagunt, AVOCAM i la Confraria La nostra Senyora de Begoña. També ha participat el president de la Forja, Ricardo Fernández, qui s'ha dirigit a les associacions del municipi per a obrir-los les portes del seu local a qualsevol associació que no dispose d'un i es vulga reunir.

Pujar