elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Parc Sagunt I ven la seua última parcel·la industrial disponible i completa la comercialització de tot el parc

Parc Sagunt I ven la seua última parcel·la industrial disponible i completa la comercialització de tot el parc
  • Espais Econòmics Empresarials adjudica per un import de 9.482.600 euros l’única parcel·la d’ús industrial pendent de comercialitzar

  • La comercialització dels terrenys ha reportat més de 190 milions d’euros, mentres que la inversió compromesa supera els 455 milions d’euros

Espais Econòmics Empresarials, societat pública participada al 50 % per la Generalitat i l’ens estatal Sepides, ha aconseguit vendre el 100 % de les parcel·les d’ús industrial, terciari i logístic que integren l’àrea Parc Sagunt I, un dels majors parcs empresarials d’Europa.

El termini de presentació d’ofertes per a optar a la comercialització de l’últim solar disponible en el parc empresarial va concloure el passat 25 d’abril. Esta última parcel·la, d’ús industrial compatible amb terciari (I-T.2) i una extensió de 55.780 metres quadrats, s’ha adjudicat per un import total de 9.482.600 euros, sense IVA.

Espais Econòmics Empresarials (EEE), societat mercantil de titularitat pública que actua com a agent urbanitzador en l’àrea logística de Sagunt en la modalitat de gestió directa, va posar en marxa el 9 d’abril de 2006 la primera comercialització de parcel·les incloses en el parc empresarial Parc Sagunt I.

En total, amb la comercialització dels terrenys de Parc Sagunt I, EEE ha aconseguit obtindre més de 190 milions d’euros i una inversió compromesa total de més de 455 milions d’euros. A més, s’han instal·lat un total de 28 empreses d’àmbit nacional i internacional que han generat la creació de 877 ocupacions directes.

El president d’EEE, José Díez, ressalta que estes xifres “posen de manifest l’aposta de la Generalitat i el compromís del Govern d’Espanya per la creació d’ocupació i de riquesa a la Comunitat Valenciana”.

Estes companyies estan vinculades majoritàriament amb els sectors de la fusta, alimentació, begudes i alimentació, transport i logística, electricitat, logística, logística-alimentació, biocarburants, agroalimentari, agroquímic, magatzem acer, estructures metàl·liques lleugeres i transformacions agràries.

Enclavament estratègic empresarial i logístic

Parc Sagunt I disposa de més de 3 milions de metres quadrats de terreny i està situat en una privilegiada situació, alineada amb el gran eix del comerç marítim mundial, la qual cosa el convertix en un enclavament estratègic per al desenvolupament d’activitats empresarials i logístiques d’àmbit internacional.

Així mateix, el parc empresarial ha sigut triat com a nucli d’activitat per importants empreses internacionals i està situat al costat de consolidats districtes productius del sector químic i energètic.

Igualment, Parc Sagunt I se situa al costat del paratge natural de la Marjal dels Moros, un aiguamoll declarat espai natural protegit ‘zepa’ (zona d’especial protecció per a les aus), la qual cosa el convertix en un exemple d’integració entre una àrea industrial i una zona d’alt valor mediambiental.

El seu èxit, basat en un nivell d’ocupació del 100 % del sòl, ha fet necessari el projecte d’ampliació de Parc Sagunt II, que disposarà de més de 5 milions de metres quadrats bruts a la disposició de les empreses, i les obres d’urbanització de les quals està previst que finalitzen l’agost de 2026.

Així, està previst que Parc Sagunt II allotge la gigafactoria de bateries per a vehicles elèctrics de PowerCo, que generarà milers d’oportunitats d’ocupació directa i indirecta en el sector de fabricació de cel·les de bateries i que preveu començar la seua activitat en el parc empresarial en el primer semestre de 2026.

Plataforma Intermodal

En este sentit, la construcció de la Plataforma Intermodal en l’àrea logística de Sagunt, Parc Sagunt II, amb un cost estimat de 98,1 milions i que està finançada íntegrament pel Consell amb recursos propis, permetrà cobrir les necessitats de la futura gigafactoria de bateries de Volkswagen.

Esta plataforma permetrà l’aportació de mercaderies al corredor del Mediterrani per ferrocarril cap a la resta d’Europa, i també als corredors nacionals de Centre (València-Madrid) i Cantàbric-Mediterrani (València-Saragossa-Nord), com a rutes d’eixida i entrada de mercaderies tant al port de València-Sagunt com a les indústries de la Comunitat Valenciana.

Així, esta infraestructura situa Parc Sagunt i la Comunitat Valenciana en el centre neuràlgic de l’activitat logística i industrial internacional i com a referent d’un model productiu sostenible, eficient i respectuós amb el medi ambient.

D’esta manera, Parc Sagunt oferix una oportunitat única de posicionament, superfície i versatilitat i es configura com un espai estratègic amb gran potencial econòmic i estructural en el qual poder assentar iniciatives empresarials de qualsevol activitat industrial i/o logística en un parc sostenible mediambiental i socialment.

EEE és una societat mercantil de titularitat pública, participada al 50 % per SEPI Desenvolupament Empresarial, SA, SME (Sepides) i la Generalitat, l’objecte social de la qual és la planificació, el desenvolupament i la promoció d’intervencions urbanístiques dins de la Comunitat Valenciana per a dotar de sòl degudament urbanitzat, apte per a ús industrial i amb elements funcionals que servisquen de base per a activitats productives i manufactureres i projectes d’implantació empresarial, amb la finalitat d’obrir noves possibilitats per al progrés socioeconòmic de la societat.

Pujar