21 de setembre de 2020 21/9/20

Les obres de la Nau de Tallers començaran abans que acabe febrer

Les obres de la Nau de Tallers començaran abans que acabe febrer - (foto 1)
  • Així mateix, la declaració de l’Alt Forn com a Bé d'Interés Cultural (BIC) està per bon camí segons ha informat l'alcalde

MÉS FOTOS
Les obres de la Nau de Tallers començaran abans que acabe febrer - (foto 2)
Les obres de la Nau de Tallers començaran abans que acabe febrer - (foto 3)

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, s'ha reunit este mateix matí amb la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, amb la finalitat d'actualitzar l'estat dels projectes que concerneixen a la nostra localitat. «Des de l'Alcaldia havíem sol·licitat esta reunió per continuar pressionant respecte als grans projectes que estem esperant per a la nostra ciutat i la veritat és que hem obtingut bones notícies», ha assenyalat Moreno.

En primer lloc, durant la reunió han informat que les obres de la Nau de Tallers perquè compte amb llicències d'activitats, van per bon camí. «Estes obres s'iniciaran abans que acabe febrer la qual cosa creiem que és molt bona notícia, esperem que siga una realitat i realment puguem utilitzar un espai tan vital per a la ciutat», ha manifestat el primer edil.

En segon lloc, la reunió també ha servit per saber l'estat de la declaració de l'Alt Forn com a Bé d'Interés Cultural (BIC). «Hem preguntat i estem pressionant per aconseguir-ho. Este és un procés que, en la nostra opinió, hauria d'haver sigut impulsat pel propi Ajuntament. Al final va ser dut a terme per les Associacions i creiem que el mínim que pot fer ara l'Ajuntament de Sagunt és assegurar-se que arriba a bon port. En este sentit, hem preguntat i ens han confirmat que tota la documentació està entregada, que tot està en regla i que ara correspon un xicotet període d'anàlisi per part de la Conselleria abans de passar al procés d'incoació que serà el que ens permeta ja parlar d'un Bé d'Interés Cultural. Conselleria ens ha confirmat que això és qüestió de setmanes, així que esperem, en molt poquet temps, començar a veure resultats», ha puntualitzat l'alcalde.

Finalment, la reunió també ha servit per tractar l'assumpte del centre de visitants del Castell i han informat que ja han finalitzat els problemes administratius que havien trobat «i esperen que al llarg de la primavera puguem veure feta realitat esta promesa per a la nostra ciutat», així mateix també han tractat assumptes relacionats amb el Teatre Romà i amb el Castell, «hem parlat de com considerem que estos Monuments Nacionals no estan en l'estat adequat. El que volem, en este cas, és plantejar un front comú per poder acudir al Ministeri amb una mateixa postura. Òbviament, vivim en un moment en el qual estem amb un govern estatal que està per ser confirmat i en el qual, possiblement, hi haja uns canvis de persones i, per tant, al trobar-se encara en funcions, no és el moment per arrancar este tipus de compromisos però sí que volíem començar a treballar ja una posició comuna perquè, una vegada estiguen confirmats en els seus llocs els diferents responsables, puguem extraure compromisos concrets d'avanç tant per al Teatre Romà com, sobretot, per al nostre Castell», ha conclòs l'alcalde.

Pujar