elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La música de Berlanga, el besnebot del cineasta interpretarà una selecció de les bandes sonores de les seues pel·lícules

La música de Berlanga, el besnebot del cineasta interpretarà una selecció de les bandes sonores de les seues pel·lícules
  • El concert serà el 26 de gener, a les 20:30 hores en el Teatre de Begoña

El músic Pablo García-Berlanga, besnebot del famós director de cinema espanyol Luis García-Berlanga, interpretarà al piano una selecció de la música de les pel·lícules del cineasta. Serà el divendres 26 de gener, a les 20:30 hores en el Teatre de Begoña (c/ Progrés, 32. Port de Sagunt). L'entrada és gratis i lliure fins a completar aforament, per a tots els públics i amb una duració de 75 minuts.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, Ana María Quesada, fa una reflexió sobre el cinema de Berlanga: «Des del departament de Cultura hem volgut unir-nos a este homenatge al cinema de Berlanga, a eixes pel·lícules que tant recordem, que hem vist, que hem gaudit, hem rigut i la major part de les vegades ens han fet reflexionar, pensar, recapacitar sobre moltes situacions de la vida quotidiana».

En 2021 es va complir el centenari del naixement de Luis García-Berlanga, un dels millors directors de cinema espanyols, i el seu besnebot, el pianista Pablo García-Berlanga li vol retre homenatge amb una selecció de música de les seues pel·lícules.

En paraules de Pablo García-Berlanga: «La realització d'este recital m'ha suposat com a pianista el retrobament amb el cinema de Berlanga a través de la seua música. D'una banda, ha sigut un procés intens i emocionant, pels llaços d'unió familiars i els records que tinc de la figura del meu besoncle Luis». Assegura, a més, que li ha suposat un gran treball de recerca, recopilació, adaptació i transcripció. «M'he adonat que també esta música ens compta l'evolució del cinema de Berlanga, i per tant la nostra història: des de les dolces melodies de Esa pareja feliz, fins a les més modernes de París Tombuctú, passant per la música de tint més popular de La Vaquilla o eixa anecdòtica col·laboració de Piazzolla en La boutique». Així mateix, s'ha inclòs una obra inèdita del Maestro Tokó, Pepe Martí Alegre, oncle matern de Berlanga, pianista i un important artista a la València de principis del segle XX.

Pujar