elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una metgessa de Sagunt demana l'ingrés del pacient per ser homosexual: “És un perill per als xiquets”

Una metgessa de Sagunt demana l'ingrés del pacient per ser homosexual: “És un perill per als xiquets”
  • La facultativa ja ha estat acomiadada i l'alcalde de Sagunt ha brindat tots els serveis municipals per donar suport a la víctima

"Ingressar el pacient en un centre d´internament per ser homosexual ja que és un perill per als xiquets". No és una broma de mal gust. És el diagnòstic que ha dictat una metgessa d'un centre de salut de Sagunt i que ha causat una resposta institucional rotunda per part de l'Ajuntament i un rotund 'No a l'homofòbia'. La metgessa, per cert, ja ha estat acomiadada.

Tot va passar aquest dimarts, quan al migdia es va rebre un avís a la Policia Local en què es deia que una persona es trobava al centre de salut denunciant un comportament extremadament homòfob per part del personal sanitari. La víctima va explicar als agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local allà mateix que se li estava plantejant el seu internament forçós per homosexualitat.

La metgessa, lluny de rectificar, seguia sostenint la postura que aquest pacient havia de ser internat per malaltia, concretament, per homosexualitat i que, a més, era “un perill per als xiquets”.

Aquesta resposta va activar els protocols automàticament, tal com ha explicat l'alcalde de la localitat, Darío Moreno: "Nosaltres a més a més des de l'Ajuntament hem fet formació a Policia Local en aquests sentits. No només de suport a la víctima, sinó també en preparació de diligències perquè, per part de la Justícia, es tinga tota la informació i també s'avisa la Conselleria de Sanitat", afegeix l'alcalde.

El primer edil assegura que des de l'Ajuntament de Sagunt se li han ofert els seus serveis a la víctima, i també quant a acompanyament per acudir a altres administracions i a nivell social i psicològic. L'Ajuntament també brindarà suport jurídic a la víctima en cas que en necessite perquè sàpiga quines són les seues possibilitats.

«"ctituds LGTBIfòbiques radicals com aquesta no tenen cap mena de cabuda a la nostra ciutat. Nosaltres vam fer una regidoria LGTBI perquè enteníem que encara quedava molt per fer quant a conscienciació", assevera Darío Moreno. A més, ha assegurat que encara queda molta homofòbia i molta LGTBIfòbia a la societat i que segueix sent necessari l'impuls de polítiques públiques "que ens facen millorar com a societat".

En mans de la justícia

Sobre si l'Ajuntament actuaria com a acusació en cas de ser necessari, Darío Moreno ha explicat el mètode d'actuació dut a terme pel Consistori: "Nosaltres hem fet les diligències, precisament, per traslladar els responsables de Fiscalia, als responsables del Jutjat i que puguen actuar. Veurem com evoluciona. Estem convençuts que a aquest nivell sí que es donarà una resposta, però per descomptat si veuen que hi ha una deficiència nosaltres faríem el pas. La primera cosa és protegir la ciutadania, independentment de la seva condició i l'Ajuntament no dubtarà a fer aquesta defensa dels drets que considerem que és part inalienable de les persones".

Moreno ha confirmat que és la primera vegada que les institucions locals reben una denúncia en aquest sentit des de l'àmbit sanitari. Lamenta també que en altres àmbits sí que s'han rebut denúncies sobre situacions d'homofòbia o LGTBIfòbia.

Pujar