elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Maru Bernal presenta el seu poemari a la Domus Baebia de Sagunt

Maru Bernal presenta el seu poemari a la Domus Baebia de Sagunt
  • No todos volvimos de Troya és el títol d'esta obra literària que ja va ser guardonada amb el Premio Ciudad de Salamanca de Poesía en 2022

MÉS FOTOS
Maru Bernal presenta el seu poemari a la Domus Baebia de Sagunt - (foto 2)

La poeta Maru Bernal va presentar a la Domus Baebia el seu poemari No todos volvimos de Troya dijous passat, 2 de novembre, en un acte organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt en col·laboració amb la mateixa Domus Baebia i CEFIRE Sagunt.

En la presentació del poemari, la poeta catalana establida a Cantàbria va representar i va dramatitzar els seus propis poemes. Els assistents van gaudir de versos carregats de mitologia grega vista des del segle XXI. Així mateix, va assistir la regidora de Cultura, Ana María Quesada, i l'assessor de Cultura Clàssica del CEFIRE de Sagunt, Xavi Villaplana, qui va dur a terme amb tots els assistents una dinàmica de grup en la qual van viure com a protagonistes els versos de Maru Bernal.

«Estos dies hem tingut la immensa sort de tindre a la nostra ciutat a Maru Bernal», assegura Ana María Quesada. La regidora de Cultura també elogia el treball de la poeta catalana: «Admire la seua obra i admire la seua manera de posar-la en escena perquè ella mateixa interpreta els seus poemes i això sempre és un luxe».

El poemari No todos volvimos de Troya va obtindre el Premio Ciudad de Salamanca de Poesía de 2022. A més, l'artista va ser premiada en el LXI Certamen Internacional de Poesía 'Amantes de Teruel' 2022 amb Rumores Yámbicos en la categoria del premi al millor poemari. Maru Bernal també va ser finalista en el LIV Premio Internacional de Poesía Hermanos Argensola de 2022.

Sobre el poemari No todos volvimos de Troya, cal ressaltar que és una obra on els mites pretenen alliberar-se del tràgic, però només a vegades ho aconseguixen. Els versos proposen una mirada a l'encarnadura, a allò més tendre i feroçment humà de la nostra tradició. És també una mirada a la manera de contar que hem aprés durant generacions, tornant una vegada i una altra al principi.

Pel que respecta a l'autora, Maru Bernal es va llicenciar en Filologia Clàssica per la Universidad de Salamanca i exercix com a docent d'Educació Secundària. A més de la publicació premiada, l'escriptora ha editat altres dos obres literàries: Hendiendo el aire (2019) i Hendiendo el aire & Suturas del alma (2022). Així mateix, en l'àmbit del teatre no professional també ha exercit d'actriu, dramaturga i directora del grup Eos Theatron, companyia amb la qual va obtindre diversos premis per Pasaje a Ítaca, Argonáutica Medea i Troya Naos.

Pujar