12 d’agost de 2020 12/8/20

El Mario Monreal acull l'acte de clausura del curs de Sagunt com a Ciutat Educadora

El Mario Monreal acull l'acte de clausura del curs de Sagunt com a Ciutat Educadora - (foto 1)
  • En este acte es clausurarà el curs 2019/2020 i es presentaran tres llibres que aborden diferents aspectes de la cultura clàssica grega i llatina

MÉS FOTOS
El Mario Monreal acull l'acte de clausura del curs de Sagunt com a Ciutat Educadora - (foto 2)

El Centre Cultural Mario Monreal acollirà dilluns que ve, 29 de juny, la celebració de la clausura simbòlica d'este curs com a Ciutat Educadora. En l'acte, que serà a les 19 hores i està organitzat per la regidoria d'Educació junt al CEFIRE de Sagunt, es presentaran tres llibres que aborden diferents aspectes de la cultura clàssica grega i llatina. L'esdeveniment serà obert a tota la ciutadania, respectant les mesures de seguretat i usant, obligatòriament, la màscara.

El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha explicat que «volíem fer un acte senzill de retrobament abans de l'estiu, davant una situació tan complicada com la que hem viscut. Nosaltres, com a Ciutat Educadora, estem molt compromesos amb la Cultura Clàssica d'una manera activa. Per la qual cosa hem pensat, junt amb el CEFIRE de Sagunt, fer la presentació d'estos excel·lents llibres que, de segur, ens faran viure de nou la importància del plaer per la lectura. Agrair i molt a Xavi Villapalana, assessor de Cultura Clàssica del CEFIRE de Sagunt, l'esforç fet per organitzar este acte».

Quant als llibres, el primer dels quals és una ferramenta de treball, una eina per al professorat i alumnat de 2n de Batxillerat de grec per al pròxim curs. Es tracta del llibre Pseudo-Apolodoro, Platón, Lisias (Antología de textos griegos anotados), obra dels professors de grec Andrea Ferri i Elena Gallardo.

El segon exemplar és una traducció en valencià de Les Metamorfosi d’Ovidi, feta per Xavi Mata, professor de llatí, i il·lustrat per Aitana Carrasca. Finalment, el tercer llibre narra els viatges per Grècia davall el títol Viaje a la Grecia clásica (del Monte Athos a Termópilas) d’Antonio Penadés. L'autor, apassionat viatger, va de la mà en el seu recorregut grec del gran historiador de viatges de l'antiguitat grega, Heròdot.

Per la seua banda, Xavier Villaplana, ha destacat que estos llibres serviran, d'alguna manera, com a tancament d'este especial curs 2019/2020. «Sagunt, Ciutat Educadora, sempre ha demostrat la seua estima pel seu passat clàssic. Amb este acte donem la mà, una altra vegada, al món antic romà i grec».

Pujar