elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La manifestació del 8 de Març, acte protagonista de la segona setmana de programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona

La manifestació del 8 de Març, acte protagonista de la segona setmana de programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona
  • Esta setmana hi ha programades, a més, exposicions, tallers, teatre i poesia

La programació de la regidoria d'Igualtat amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, contínua esta setmana amb noves exposicions, tallers i una obra de teatre, entre altres activitats. L'acte principal de la setmana serà la manifestació programada per al divendres 8 de març a les 18.30 hores, organitzada per la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre, que comptarà amb un recital de poesia i la lectura d'un manifest. L'eixida serà des de l'Ajuntament de Sagunt. A les 20 hores hi haurà un concert a càrrec de Colomet al pati del mercat municipal de Sagunt, organitzat per la regidoria de Joventut i Infància.

En primer lloc, hui a les 19 hores s'inaugurarà l'exposició L’aliment que ens uneix al mediterrani, de Pablo Santana, organitzada per la regidoria de Cooperació Internacional al Desenvolupament i el Centre d'Estudis Rurals i d'Agricultura Internacional (CERAI), que podrà visitar-se en el vestíbul del Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt fins al 17 de març. A través d'este recorregut visual a càrrec del director de CERAI, Jorge Cavero, es podrà visibilitzar el rol clau de les dones rurals per a la resiliència soci-ecològica de les comunitats locals del Rif, en el nord del Marroc.

Després, els dies 5, 6 i 7 de març de 18.30 a 20.30 hores, Isabel Martín impartirà un taller de poesia a la Casa Lila organitzat per la regidoria d'Igualtat, que requerirà inscripció prèvia a través del correu electrònic inscripcionsdona@aytosagunto.es. També hi haurà un espai de conciliació amb activitats gratuïtes per als més xicotets, per a les quals caldrà inscriure's a través del mateix correu electrònic.

Per al dijous 7 de març a les 19 hores està programada l'obra de teatre Criaturas, de T de Teatre a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt, organitzada per les Ladies del Teatre de l’associació Salud y Ocio.

Del 7 al 15 de març, en la seu de Comissions Obreres del Camp de Morvedre i Alt Palància es podrà visitar l'exposició Trencant motles, organitzada per este sindicat.

Després del 8 de març, el dissabte, d'11 a 13 hores, es realitzarà una visita guiada, organitzada per Acció Ecologista-AGRÓ, per a visibilitzar el paper de les dones en la marjal amb activitats vinculades al cultiu de l'arròs i a la pesca, a càrrec de Celia Peris a la Casa Penya, per a la qual caldrà inscriure's en https://forms.gle/6UTjNvMrimvtiiUY7. A les 18 hores hi haurà una xarra-col·loqui anomenada La problemàtica de l'habitatge a Sagunt, que tindrà lloc al Casal Jove del Port de Sagunt. La xarrada està organitzada per la Associació Morvedre Acull, el Col·lectiu Dons de Sagunt 8 de Març, la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre, la Associació de Dons Baladre, Amigues Supervivents, AAVV La Victòria, AAVV La Forja, la Federació Veïnal de Sagunt, i els sindicats CCOO i UGT.

Finalment, el diumenge 10 de març a les 12 hores el Batxillerat Escènic de l'IES Clot del Moro representarà la performance Cercle del Silenci en la plaça de la Concòrdia del Port de Sagunt. Esta activitat l'organitza la Associació Morvedre Acull.

Pujar