28 de maig de 2020 28/5/20

El 23 de maig es disputarà la primera edició del Gran Fons 2020 del Camp de Morvedre

El 23 de maig es disputarà la primera edició del Gran Fons 2020 del Camp de Morvedre - (foto 1)
  • Esta prova ciclista tindrà l’eixida i meta en l’avinguda Mediterrani del Port de Sagunt i comptarà amb la presència de Miguel Induráin com a convidat d’honor

El Club Ciclista Tarongers i la Peña Ciclista Porteña, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sagunt i Canet d’en Berenguer i de la Diputació de València, estan organitzat la primera edició del Gran Fons 2020 del Camp de Morvedre. Esta carrera ciclista comptarà amb dos proves, una de 75 i una altra més exigent de 158 km, que tindran l’exida i la meta en l’avinguda Mediterrani del Port de Sagunt i transcorrerà per tots els pobles de la comarca. Els ciclistes hauran d’escalar el Garbí i dos vegades l’Oronet. El ciclista Miguel Induráin estarà present com a convidat d’honor.

El delegat d’Esports de l’Ajuntament de Sagunt, Javier Raro, ha explicat este matí durant la presentació de la carrera en el consistori saguntí, que esta prova s’emmarca dins de la política del seu departament d’organitzar o donar suport als esdeveniments esportius:  «En ciclisme, el 22 de febrer tindrem el final d’una etapa de la Setmana Ciclista Valenciana, a més d’este Gran Fons per a maig al qual esperem que vinga la major quantitat d’aficionats i puguen disfrutar de la nostra comarca. Seguim posant la nostra ciutat en el mapa potenciant que distintes persones, en este cas esportistes, s’acosten a Sagunt i que revitalitzem la ciutat i el turisme».

Rafa Casero, del Club Ciclista Tarongers, ha agraït el treball dels ajuntaments i ha destacat el paper del seu club: «Dins del Club Ciclista Tarongers, comptem amb l’equip Electro Hiper Europa elite sub 23, que ha aconseguit ser campió de la Comunitat Valenciana i d’Espanya elite amb el corredor Julio Alberto Amores».

Per la Peña Ciclista Porteña, Manuel González ha destacat la gran dimensió que pot arribar a tindre una prova d’estes característiques, que pot arribar a milers de participants: «Espere que esta prova arribe a qüotes de popularitat importants. Hem de valorar positivament que ajuntaments com els de Sagunt i Canet hagen apostat pel ciclisme, perquè és una cosa que tindrà retorn perquè en el futur portarà molts visitants».

L’alcalde de Canet, Pere Antón, ha manifestat que «hem de seguir apostant per este tipus d’iniciatives perquè són les que ens obrin les portes perquè tot el món ens conega i per este motiu apostem i donem suport a esta iniciativa perquè es consolide i es faça una marca per a tot el Camp de Morvedre».

Per a finalitar, Darío Moreno, alcalde de Sagunt, ha destacat la importància d’este Gran Fons 2020 «perquè és molt interesant per poder potenciar la comarca, que la gent ens veja més enllà d’un atractiu puntual perquè tenim una comarca molt viva i amb este tipus de proves fem comarca». L’alcalde ha acabant ressaltant el treball de la Peña Ciclista Porteña: «És una bona notícia per a la ciutat i esperem que pugueu repetir-ho durant molt de temps».

Les inscripcions es podran realitzar pròximament en la pàgina web oficial www.marchacampdemorvedre.es. Totes les novetats de l'esdeveniment estaran en la pàgina web www.toprun.es

Pujar