elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les llums nadalenques s'encendran este divendres en la plaça Cronista Chabret de Sagunt

Les llums nadalenques s'encendran este divendres en la plaça Cronista Chabret de Sagunt
  • L'acte serà a partir de les 18 hores amb l'actuació de la Brass Band de la Lira Saguntina i el cor infantil del CEIP Sant Vicent Ferrer

MÉS FOTOS
Les llums nadalenques s'encendran este divendres en la plaça Cronista Chabret de Sagunt - (foto 2)

El tradicional encés de llums nadalenques que organitza la regidoria de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt s'inaugurarà divendres que ve, 1 de desembre, a partir de les 18 hores en la plaça Cronista Chabret. Este acte serà amenitzat per la Brass Band de la Lira Saguntina i el cor infantil del col·legi Sant Vicent Ferrer.

L'encesa de llums nadalenques comptarà amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Comerç i Mercats, Natalia Antonino; la Fallera Major de la Junta Fallera de Sagunt, Núria Bueno; la Fallera Major Infantil de la Junta Fallera de Sagunt, Carla Boix; i representants de les associacions de comerciants del municipi.

El repertori que interpretarà la Brass Band de la Lira Saguntina estarà compost A song for Japan de Steven Verhelst, Libiamo de Giuseppe Verdi amb els arranjaments de Kenichi Koda, i les següents tres cançons populars nadalenques: Littel Drummer Boy & Pat-A-Pa amb els arranjaments de Bud Udell, We Wish you a Merry Christmas amb els arranjaments de John Rutter i Christmastide amb els arranjaments de Michael Rondeau. D'altra banda, el cor del col·legi Sant Vicent Ferrer interpretarà les cançons tradicionals Rodolfo el Reno, Din don din dan suenan las campanas, Ya vienen los Reyes Magos, La nit de Nadal, Noche de Paz i Singing all together.

El Consistori ha mantingut el pressupost que des de l'any 2020 va incrementar més del doble per a tal finalitat. Esta contractació ascendix a la quantitat de 104.926,77 € (IVA inclòs), sent l'empresa Blachere Il·luminacions Espanya S.A. l'adjudicatària del contracte i l'encarregada de realitzar la instal·lació elèctrica de l'enllumenat nadalenc.

S'han decorat un total 56 emplaçaments acuradament triats per a cobrir els 1.570 m² de llums instal·lades en el municipi. Els materials utilitzats són no contaminants, cuidant d'esta manera del nostre medi ambient, ja que únicament es consumiran 23 kW/h, és a dir, s'ha mantingut un consum mínim amb un màxim de punts de llum.

Això ha sigut possible a la utilització de la tecnologia 'Bioprint', patentada per l'empresa Blachere, la qual reduïx fins a un 80 % les emissions de CO₂ i és produïda amb material biodegradable (resina de canya de sucre) i, d'altra banda, gràcies a l'alta qualitat del LED utilitzat, amb un total de 251.225 leds d'òptima qualitat que estaran encesos des de l'1 de desembre fins al 7 de gener de 2024. Les llums s'activaran cada dia des de les 17.30 hores fins a la 1.00 del matí.

Cal destacar que es mantindrà la incorporació dels 10 nous espais que es van decorar en any passat, així com la col·locació dels dos grans arbres de Nadal en la plaça Cronista Chabret i la plaça del Sol, els quals es convertiran novament en importants focus d'atracció. També s'instal·laran pantalles led en la plaça del Sol del Port de Sagunt per a la retransmissió en línia de l'acte d'encesa nadalenca.

Igual que altres anys, tal com afirma la regidora de Comerç i Mercats, Natalia Antonino, «este Nadal l'Ajuntament de Sagunt continua apostant per il·luminar els carrers i places de la ciutat amb decoracions modernes, innovadores i eco responsables, apostant per una il·luminació de qualitat, estètica i òptima. La delegació de Comerç i Mercats pretén així dinamitzar, un any més, el comerç del municipi, però també l'hostaleria i la restauració, intentant traslladar optimisme a tots els ciutadans de Sagunt».

Pujar