31 d’octubre de 2020 31/10/20

L'Exèrcit de Terra proporciona seguretat als carrers de Sagunt

L'Exèrcit de Terra proporciona seguretat als carrers de Sagunt - (foto 1)
  • Les Forces Armades oferixen el seu suport a les Forces i Cossos de Seguretat amb presència de patrulles a peu contribuint en la lluita contra la propagació del COVID-19

MÉS FOTOS
L'Exèrcit de Terra proporciona seguretat als carrers de Sagunt - (foto 2)

Sagunt compta des de hui amb la presència de l'Exèrcit de Terra als carrers. En el context de la lluita contra el COVID-19, i després de més d'una setmana que es declarara l'Estat d'Alarma, la missió de les i els militars a Sagunt consistix a donar suport a la Policia Local i a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat mitjançant la presència de patrulles a peu en diferents zones de la població.

Les Forces Armades, que en començar l'Estat d'Alarma passen a ser equivalents a Agents de l'Autoritat, contribuixen als esforços del Govern en la lluita contra la propagació del COVID-19. L'Exèrcit de Terra, habituat al contacte amb la població civil, està proporcionant seguretat i transmetent confiança gràcies al seu desplegament en tot el territori nacional.

Segons han assegurat, «per a nosaltres és un orgull poder col·laborar i fer costat a la ciutadania de Sagunt». Per este motiu, el Regiment de Cavalleria "Lusitania" núm. 8 pertanyent a la Brigada “Almogávares VI” de Paracaigudistes (BRIPAC), situat en la Base “General Almirante” de Marines, estarà patrullant pels carrers de Sagunt per a garantir l'ordre i compliment de les obligacions després de l'aprovació de l'Estat d'Alarma reflectit en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març.

Amb més de 300 anys d'història, aquesta una de les unitats més glorioses de la Cavalleria

i de l'Exèrcit de Terra espanyol. Està dotat d'un modern material, armament i vehicles de combat que responen a les exigents capacitats que la Cavalleria Paracaigudista necessita hui dia com són la velocitat i mobilitat. Posseix la Medalla d'Or de la ciutat de València i nombroses condecoracions pel seu brillant historial i fets d'armes al llarg dels seus 310 anys d'història.

A més, Sagunt també compta des de fa diversos dies amb la presència de patrulles de la Unitat Militar d'Emergències (UME), encarregades d'oferir el seu suport a la població davant qualsevol intervenció en situacions d'emergència com esta.

Pujar