elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'equip SASEM de Serveis Socials de Sagunt rep una menció d'honor per la seua intervenció social amb persones amb trastorn de personalitat

L'equip SASEM de Serveis Socials de Sagunt rep una menció d'honor per la seua intervenció social amb persones amb trastorn de personalitat
  • Este programa és un servici d'atenció primària de caràcter específic i se centra en l'atenció a persones amb problemes crònics de salut mental

L'equip del Servei d'Atenció i Seguiment per a la Malaltia Mental (SASEM) del departament de Serveis Socials de Sagunt ha rebut una menció d'honor per la seua actuació exemplar en la intervenció social amb les persones amb trastorn de personalitat. La distinció va ser rebuda dilluns passat durant la jornada 'Abordatge multidisciplinari en el trastorn de personalitat', un esdeveniment que va tindre lloc en el Centre de Referència d'Atenció Psicosocial a Persones amb Trastorn Mental Greu (CREAP) de Campanar, a València, i va ser organitzat per l'associació ASVA TP.

«Este premi és un reconeixement al treball exemplar del departament de Serveis Socials. No és casualitat que siguem referents i pioners en la posada en marxa de programes pilot amb una professionalitat excepcional», ha declarat la regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó.

El programa del SASEM, que porta en funcionament a l'Ajuntament de Sagunt des de juliol de 2021, és un servici d'atenció primària de caràcter específic que se centra en l'atenció a persones amb problemes crònics de salut mental. En este servici es desenvolupen programes i actuacions pròpies de la intervenció social en coordinació amb el sistema sanitari mitjançant programes de prevenció, promoció de l'autonomia, rehabilitació i inclusió social.

SASEM presenta un canvi de metodologia en l'abordatge dels problemes de salut mental, ja que situa la persona en el centre de la intervenció plantejant actuacions en el seu entorn natural per a millorar la seua qualitat de vida tenint en compte els diferents àmbits de la vida de la persona.

Este servici es du a terme per un equip multidisciplinari compost per una treballadora social, una educadora social, una psicòloga, uns integradors socials i una monitora amb un enfocament interdisciplinari, coordinant tots els recursos comunitaris existents en la zona.

Les encarregades d'entregar la menció a SASEM van ser la presidenta d'ASVA TP, Natividad Godoy; i en representació de l'administració valenciana la directora general de persones amb discapacitat, Bàrbara Congost Mirón. La menció d'honor va ser rebuda per l'educadora social del programa SASEM, Verónica Piña, i la cap de secció del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt, María José Vila.

Pujar