elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni programa un cap de setmana taurí en homenatge a Rafa Alcaide

L'Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni programa un cap de setmana taurí en homenatge a Rafa Alcaide
  MÉS FOTOS
  L'Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni programa un cap de setmana taurí en homenatge a Rafa Alcaide - (foto 2)

  L'Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni, en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt, ha programat un cap de setmana taurí en homenatge a Rafa Alcaide, qui va morir a principis d'enguany per un accident de cotxe. Les jornades benèfiques, en les quals també col·laboren els seus amics i familiars, seran el dissabte 10 i diumenge 11 de novembre. També hi col·laboren fins a 30 ramaderies i retalladors de tot Espanya de manera desinteressada. El recinte taurí s'ha instal·lat en l'esplanada situada al costat de la muntanya de Sant Cristòfol.

  La regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, ha destacat que "des de l'associació taurina ja van vindre fa temps a l'ajuntament per a comentar-nos la idea i demanar un espai per a habilitar un recinte taurí. Des de l'ajuntament hem fet el que hem pogut per a respondre a la seua petició i col·laborar en un acte totalment organitzat per ells, que són els que s'han preocupat i mogut molt per a poder organitzar estes jornades i homenatjar així una persona com ell, per estar tan vinculat al món del bou, per ser molt volgut i perquè s'ho mereix".

  Per al dissabte, a partir de les 16 hores, es comptarà amb la participació d'un total de 12 vaquetes de ramaderies de Navarra i Saragossa, i seguidament hi haurà un bou embolat. D'altra banda, el diumenge, a partir de les 11 hores, hi participaran un total de 25 ramaderies i 25 vaquetes. L'objectiu és homenatjar Rafa Alcaide i ajudar la seua familia, per la qual cosa els fons que es recapten aniran íntegrament destinats a la seua dona i filles. També s'ha habilitat una fila zero amb un compte bancari en el qual els interessats a col·laborar amb la causa poden realitzar les seues aportacions.

  Els seus amics han explicat "que este homenatge és perquè el nostre amic era un gran aficionat i per a nosaltres era molt més que un amic, una persona que sempre estava ací quan el necessitaves. Açò és l'única cosa que podem fer per ell ara que ja no està, i poder ajudar així la seua família en tot el que puguem aportant-los un benefici perquè puguen seguir cap avant". Tal com aclarixen els seus amics, el recinte taurí s'ha instal·lat junt a la muntanya de Sant Cristòfol, i allí acudiran ramaderies que aporten els seus animals per a este esdeveniment. "Tots els animals són coneguts en l'àmbit nacional i vindrà el millor de cada ramaderia i rodadors desinteressadament", continuen els seus amics.

  Membres de l'Associació Cultural i Taurina Bou de Sant Antoni destaquen que "tots els ramaders que participen estan molt il·lusionats de poder fer-ho i venen de tot Espanya, tant de Navarra, de Saragossa, de diferents punts de la Comunitat Valenciana, Tarragona i Terol. També hi ha molts altres que han volgut participar, però no podien vindre, i ja no sol ramaders, sinó aficionats de tot Espanya; hi ha hagut un moviment social enorme, molta gent ha volgut col·laborar desinteressadament i aportar el seu granet d'arena. També a l'hora de comprar els abonaments s'està bolcant moltíssima gent d'àmbit nacional, està sent impressionant". Un altre aspecte que destaquen és la fila zero; "la gent que no puga acudir a l'esdeveniment o que no li agraden els bous però que tenien una estreta relació amb Rafa també hi poden col·laborar a través d'este compte i ajudar a la família; està aportant diners moltíssima gent, des d'un euro fins a la quantitat que cadascun puga".

  A més, este divendres, aproximadament a les 19 hores, tindrà lloc una xarrada col·loqui en la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt, seu de la Fundació Bancaixa, així com la inauguració d'una exposició de fotografies de Rafa al llarg de tota la seua trajectòria taurina que es podrà visitar fins al divendres 9 de novembre.

  Pujar