elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Associació Cultural Penyes Festes Patronals de Sagunt presenta la segona edició de la Festa de Germanor

L’Associació Cultural Penyes Festes Patronals de Sagunt presenta la segona edició de la Festa de Germanor
  • L'esdeveniment se celebrarà durant el dissabte 20 d'abril, principalment en la plaça Cronista Chabret

MÉS FOTOS
L’Associació Cultural Penyes Festes Patronals de Sagunt presenta la segona edició de la Festa de Germanor - (foto 2)
L’Associació Cultural Penyes Festes Patronals de Sagunt presenta la segona edició de la Festa de Germanor - (foto 3)

L’Associació Cultural Penyes Festes Patronals de Sagunt ha organitzat, amb la col·laboració de la regidoria de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt, una sèrie d'activitats per al dissabte 20 d'abril amb motiu del Mig Any de les festes. L'esdeveniment es desenvoluparà durant el dissabte 20 d'abril, sent els actes principals en la plaça Cronista Chabret.

En l'acte de presentació celebrat en el saló de plens de l'Ajuntament han participat la regidora de Festes i Cultura Popular, Patricia Sánchez; i el president de la Associació Cultural Penyes Festes Patronals de Sagunt, Ricardo Meliá.

«Este tipus de festes donen com l'inici del que seran les nostres Festes Patronals», ha indicat Patricia Sánchez. La regidora de Festes i Cultura Popular, a més, ha destacat: «No és només un acte que organitza la federació en l'àmbit intern per a les penyes de Sagunt, sinó que està obert a tot el que vulga vindre», i per este motiu ha convidat a tota la ciutadania a participar en esta jornada festiva.

Ricardo Meliá ha destacat que l'esdeveniment «ha sigut finançat completament pels penyistes» i que l'Ajuntament ha col·laborat facilitant servei de neteja, seguretat, policia, preses elèctriques, etcètera. «És fonamental el suport econòmic dels nostres penyistes perquè la població sàpia que les penyes també participen i col·laboren activament amb esta», ha afegit Meliá.

L'esdeveniment començarà a les 11 hores del dissabte 20 d'abril amb una activitat per als i les membres de les 78 penyes que conformen l'associació, anomenat Les penyes en ruta. Es tracta d'un recorregut que passarà per cinc locals del municipi i que finalitzarà en la plaça Cronista Chabret. La ruta, que estarà amenitzada amb xaranga, durarà fins a les 14 hores i passarà pel bar Heura, el Racó dels Peps, El Cantonet, Vivavins i Els Caçadors.

Respecte a esta jornada festiva, Ricardo Meliá ha explicat que «va sorgir en l'època de pandèmia, quan es van cancel·lar la festes», amb la idea de «reactivar el sentiment penyista, recuperar el carrer i les activitats lúdiques i públiques». Així mateix, ha afirmat: «L'import de totes les polseres (les que habiliten el poder fer la consumició) que es venguen el perceben els comerços, l'associació no percep res, és per a col·laborar amb ells i dinamitzar el que és el comerç de la població».

Després, de 14.30 a 17.30 hores es durà a terme un menjar popular d'olles. Meliá ha recodat que hi ha «150 o 200 places» obertes a la població que es poden reservar fins al dijous dia 18. A la vesprada, Meliá ha destacat que es viurà una cosa inèdita a la ciutat, com ho és tindre una «orquestra de vespreig», en concret, l'orquestra Seven Crashers. «La gent gran ho agraïx perquè és en horari diürn, un horari que la gent el pot aprofitar», ha assegurat Ricardo Meliá. Finalment, a la nit fins a les 1.30 hores hi haurà una discomóvil en la mateixa plaça Cronista Chabret amb els Djs locals Aitor García, Dj Tatxen i Xisco Máñez.

Pujar