elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Àrea d'Igualtat posa en marxa el seu III Pla d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Sagunt

L'Àrea d'Igualtat posa en marxa el seu III Pla d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Sagunt
  • S'han tingut molt en compte els aprenentatges, resultats de l'execució i avaluació dels anteriors plans d'igualtat

L'Ajuntament de Sagunt, a través de l'Àrea d'Igualtat, ha posat en marxa el seu III Pla d'Igualtat de Gènere, la qual cosa representa l'oportunitat de reforçar i donar continuïtat al treball iniciat amb el desenvolupament del II Pla d'Igualtat de Gènere (2012-2014), segons expliquen des del departament.

L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha manifestat que «estem treballant ja en aquesta tercera edició del Pla d’Igualtat per a obtindre un document que actualitze l’analisi sobre la situació de la bretxa de gènere a la nostra societat, però també per a tindre un document que incloga totes les noves mirades i perspectives, i també per suposat que innove respecte a les mesures a dur a terme».

Amb l'aprovació del II Pla d'Igualtat de Gènere es va definir el compromís de tota la Corporació municipal amb la proposta d'iniciar canvis orientats, a llarg termini, cap a la corresponsabilitat amb la igualtat de gènere en el municipi, i molt específicament amb l'estratègia de la transversalitat de gènere en la política de l'Ajuntament de Sagunt.

En este sentit, el primer edil ha indicat que «encara queda molt per fer, després d’eixes dos primeres edicions del pla d’igualtat. Encara queda molt per fer per assolir una igualtat real efectiva a la nostra societat. I per tant es imprescindible que actualitzem també eixos documents que servixen de guia no només per a l’actuació administrativa, de les administracions publiques, sinó també per suposat a qualsevol associació o empresa també per a la ciutadania».

El punt de partida serà el treball previ realitzat a l'Ajuntament, tenint molt en compte els aprenentatges i resultats de l'execució i avaluació dels anteriors plans d'igualtat, així com de l'aprovació i implementació del Reglament Intern Per a la Transversalitat de Gènere (2015), del Pla Municipal d'Actuació i Coordinació enfront de la Violència de Gènere (2018-2022), i del Pla d'Igualtat Laboral (2021-2024).

Com a premissa de partida es plantejaran tres eixos estratègics: corresponsabilitat social amb la Igualtat de Gènere en el municipi; igualtat com a garantia del benestar social de la ciutadania; i actuació exemplar de l'Ajuntament en matèria d'igualtat, Mainstreaming de gènere en la política local.

Per a la posada en marxa del procés i anàlisi de la situació, s'ha començat a treballar tant amb les associacions de dones que formen part del Consell Municipal de la Dona, i la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre, així com a través de sessions informatives o de treball amb la Comissió Transversal de Gènere de l'Ajuntament de Sagunt. En esta fase s'obtindrà una aproximació al diagnòstic de la situació de (des)igualtat, per a tractar d'identificar els desequilibris existents o quines són les necessitats o mancances des de la perspectiva d'igualtat que puguen ser corregides.

S'atendrà la necessitat de transformar i millorar la realitat que s'haja evidenciat en la detecció prèvia, adaptant el compliment normatiu a la realitat de la Corporació Local.

És a dir, es planteja atendre una doble finalitat. D'una banda, definir mesures correctores dels desequilibris detectats i per l'altra, concretar mesures per a fer efectiu el compliment del principi d'igualtat d'oportunitats entre dones i hòmens.

Pujar