elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Sagunt reivindica la construcció del Centre Especialitzat d'Atenció a Majors del Port de Sagunt

L'alcalde de Sagunt reivindica la construcció del Centre Especialitzat d'Atenció a Majors del Port de Sagunt
  • Darío Moreno manté una trobada amb la vicepresidenta segona de la Generalitat, Susana Camarero, per a proposar millores en els servicis  socials

MÉS FOTOS
L'alcalde de Sagunt reivindica la construcció del Centre Especialitzat d'Atenció a Majors del Port de Sagunt - (foto 2)

 

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha demanat «celeritat» en la posada en marxa del Centre Especialitzat d'Atenció a Majors (CEAM), que se situarà en l'antic Economat d'Alts Forns del Mediterrani. En una reunió amb la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat, Susana Camarero, Moreno ha traslladat «la necessitat que esta infraestructura estiga operativa com més prompte millor, atesa la demanda de places al Port de Sagunt».

Segons ha exposat l'alcalde, «l'expansió de la ciutat, a nivell econòmic i demogràfic, requerix que tota la xarxa de serveis s'adapte a les noves necessitats de la ciutadania». Moreno ha posat èmfasi, especialment, en l'atenció a les persones majors, les quals mereixen «rebre l'atenció i les cures necessàries per a garantir el seu benestar. En cas contrari, estarem excloent un grup poblacional i condemnant les persones majors a una situació de completa vulnerabilitat».

Davant la situació exposada, la vicepresidenta segona, Susana Camarero, ha mostrat absoluta sensibilitat amb el tema, «coneixia la situació del CEAM de l'Economat i ens ha garantit que s'atendrà esta qüestió amb màxima prioritat», segons ha relatat Moreno, qui s'ha mostrat «agraït» per la voluntat de treball conjunt que ha mostrat Camarero.

Respecte als avanços en el projecte, segons s'ha exposat des de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, s'està duent a terme una reassignació pressupostària que permeta executar els fons europeus dins del termini i en la forma corresponent i reprendre la posada en marxa del CEAM.

Construcció d'habitatge

Així mateix, l'alcalde ha sol·licitat informació sobre el programa de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Baladre, que millorarà la seguretat, accessibilitat, eficiència energètica i conservació dels immobles de la zona, un projecte que la Conselleria ha confirmat que «seguix avant».

D'altra banda, Moreno ha incidit en la necessitat de dotar el municipi d'habitatge públic suficient que, d'una banda, done resposta a l'increment poblacional i, per un altra, «assegure que totes les persones, especialment les que es troben més desprotegides, gaudisquen del seu dret a un habitatge digne». Respecte a esta qüestió, la vicepresidenta segona s'ha mostrat «alineada amb la visió de l'Ajuntament» i ha exposat que la previsió és aconseguir els 10.000 habitatges públics construïts en esta legislatura, a raó de 2.500 a l'any, «i la nostra ciutat tindrà un pes important en esta previsió de construcció d'habitatge», segons Moreno.

Reforç dels servicis socials

Finalment, la reunió ha servit per a abordar les necessitats de personal en Serveis Socials i concretar el perfil formatiu específic que hauria d'incorporar-se en l'àrea, així com el reconeixement del Servei d'Atenció a Persones Migrants del municipi com a part de la xarxa autonòmica.

Pujar