17 de gener de 2021 17/1/21

L'alcalde de Sagunt i el regidor de Mobilitat Urbana es reunixen amb l'Autoritat de Transport Metropolità de València

L'alcalde de Sagunt i el regidor de Mobilitat Urbana es reunixen amb l'Autoritat de Transport Metropolità de València - (foto 1)
  • El motiu de la reunió ha sigut traslladar a l’ATMV algunes de les principals reivindicacions com, per exemple, la millora de les freqüències i capacitat dels autobusos, entre altres qüestions, per millorar el sistema d'autobusos de Sagunt

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Mobilitat Urbana, Javier Raro, s'han reunit este matí amb l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) per traslladar-los algunes de les inquietuds respecte a la línia d'autobusos del municipi amb la finalitat de millorar el seu sistema. En esta reunió han estat presents el gerent de l’ATMV, Manuel Martínez, i el secretari general, Jesús Carbonell.

Tal com explica el regidor, el motiu de la reunió ha sigut «traslladar en primera persona les reivindicacions que habitualment detectem, principalment en els plens, com, per exemple, el tema de la tarifa de l'autobús del Port de Sagunt i Sagunt a València, la millora de les freqüències i la capacitat dels autobusos perquè no vagen tan saturats i també hem parlat del nostre transport urbà. En definitiva, hem traslladat a l’ATMV les nostres inquietuds perquè, a curt i mitjà termini, el nostre sistema d'autobusos puga millorar».

Entre les qüestions abordades en la reunió destaca la consulta de la possibilitat que existix d'augmentar el finançament de l'autobús urbà de Sagunt, una reivindicació de molts anys a través de la qual s'ha sol·licitat que l’ATMV oferisca al municipi un finançament concorde a la població. A més, un altre dels assumptes tractats ha sigut la diferència que existix actualment entre la tarifa d'autobús de la línia del Port de Sagunt-València respecte a la de Sagunt-València.

D'altra banda, tant l'alcalde com el regidor han traslladat la seua preocupació per l'autobús interurbà a València que, alguns dies, està massificat. Segons expliquen, per part de l’ATMV la resposta ha sigut positiva ja que, amb el nou contracte que estan gestionant, plantegen a mitjà termini un augment de les rutes i de la grandària dels autobusos, la qual cosa ajudaria a solucionar la problemàtica.

Finalment, també s'ha traslladat l'opció d'ampliar l'autobús interurbà de València fins a Almardá, així com l'autobús cap a Burjassot. En este sentit, l'Autoritat de Transport Metropolità de València ha assegurat que estudiarà esta possibilitat en funció de la demanda.

Pujar