elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Sagunt participa en el Future Battery Forum de Berlín

L'alcalde de Sagunt participa en el Future Battery Forum de Berlín
  • En el marc de l'esdeveniment, Darío Moreno, juntament amb el regidor d'Indústria del consistori, Toni Iborra, ha mantingut diverses trobades amb fabricants de bateries i empreses proveïdores interessades en la ciutat

MÉS FOTOS
L'alcalde de Sagunt participa en el Future Battery Forum de Berlín - (foto 2)

 

L'Ajuntament de Sagunt ha estat present en el major esdeveniment europeu de bateries, el Future Battery Forum, que va començar ahir a Berlín (Alemanya). L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor d'Indústria del consistori, Toni Iborra, han participat en un fòrum que ha reunit les principals figures dins de l'ecosistema mundial de la mobilitat sostenible i la indústria de les bateries. «Amb l'arribada de la gigafactoria de Volkswagen a la nostra ciutat ens hem convertit en referents en mobilitat elèctrica. Com a municipi, havíem d’estar presents en el Future Battery Forum, compartint la nostra experiència, donant a conéixer el nostre plantejament i, sobretot, traslladant els reptes als quals ens enfrontem», ha explicat l'alcalde, Darío Moreno.

La participació en l'esdeveniment —punt de trobada entre fabricants de bateries, proveïdors dels materials necessaris per a la seua fabricació, representants institucionals i personalitats dins de l'àmbit de la ciència i la tecnologia— ha permés a la delegació municipal mantindre diverses trobades amb directius de grans marques al capdavant de la producció de bateries a Europa, com és el cas d’ACC i PowerCo.

La gigafactoria avança segons els terminis previstos

Així, Darío Moreno i Toni Iborra s'han reunit amb el Director d'Operacions de la filial de Volkswagen, Sebastian Wolf, amb qui han abordat «els avanços en la gigafactoria de Sagunt». «Wolf ha subratllat que els terminis s'estan complint i que enfront d'altres projectes que estan en dubte o s'han descartat, les instal·lacions que se situaran a la nostra ciutat tindran un pes molt important a nivell europeu», ha explicat Moreno després de la trobada, que ha valorat com «molt productiva i necessària». A més, «hem pogut compartir la nostra visió respecte a la necessitat de donar lloc a un producte altament competitiu si volem aconseguir els nostres objectius en matèria de mobilitat elèctrica i transició verda de l'economia», ha afegit el regidor d'Indústria, Toni Iborra.

Proveïdors interessats a Sagunt

D'altra banda, l'Ajuntament de Sagunt també ha aprofitat el fòrum per a establir contacte amb algunes empreses proveïdores de materials necessaris per a la fabricació de bateries per a vehicles elèctrics, en la línia de continuar facilitant l'arribada d'inversions estrangeres al municipi. Cal recordar que el projecte de gigafactoria de PowerCo inclou la construcció d'un supplier park al voltant de les instal·lacions. Una primera presa de contacte molt positiva, en tant que algunes empreses han mostrat interés a situar-se a la ciutat. «Hem mantingut diverses trobades i algunes de les empreses amb les quals hem pogut parlar s'han interessat pel nostre municipi per a establir-se», ha declarat Moreno. A més, Moreno i Iborra també han tingut ocasió de citar-se amb persones expertes dins de l'àmbit científic, com és el cas de la doctora en Química, Nuria González-García.

Pujar