elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt rep una subvenció per a la realització del Taller d'Ocupació Impulsant Sagunt 2022-23

L'Ajuntament de Sagunt rep una subvenció per a la realització del Taller d'Ocupació Impulsant Sagunt 2022-23
  • S'han triat com a àrees d'actuació el turisme del municipi i la gestió dels servicis d'atenció a la ciutadania, i comptarà amb una subvenció de més de 500.000 euros

L'Ajuntament de Sagunt ha rebut una subvenció de 500.000 euros per a la realització de la nova edició del Taller d'Ocupació Impulsant Sagunt 2022-23, la duració prevista de la qual és de 12 mesos de novembre de 2022 a 2023. Per a este taller s'han triat des del departament de Promoció Econòmica i Industrial com a àrees d'actuació el turisme del municipi i la gestió dels servicis d'atenció a la ciutadania.

El Taller d'Ocupació és un programa mixt d'ocupació i formació, que compta amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de Labora, el Ministeri de Treball i Economia Social, l'Ajuntament de Sagunt i, en el seu cas, pel Fons Social Europeu Plus, que té com a objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals es dirigix, a través de la realització d'obres o servicis d'interés general i social.

Este programa permet a l'alumnat treballador fer un treball que, juntament amb la formació professional que reben, millora la seua qualificació i, per tant, promou la inserció laboral.

El projecte preveu la incorporació, a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge, de 20 persones desocupades. Esta modalitat de formació mixta en la qual es combinarà formació i experiència portarà a l'alumnat a l'obtenció del corresponent certificat de professionalitat.

La regidora de Promoció Econòmica i Industrial, Mª José Carrera, ha destacat «el valor que té que LABORA torne a confiar en el nostre municipi per al desenvolupament del Taller d'Ocupació *mpulsant Sagunt 2022-23. Enguany amb la novetat que el taller comptarà amb dos certificats de professionalitat, un en promoció turística local i informació al visitant, com l'any passat, i que està donant uns molt bons resultats i un altre en gestió dels serveis d'atenció a la ciutadania, que engloba al seu torn dos certificats un de nivell I i un altre de nivell II».

Carrera també ha ressaltat «la importància d'esta mena d'aprenentatge, i l'aposta decidida del nostre equip de govern per esta mena d'iniciatives ocupacionals així com el constant esforç del departament de Promoció Econòmica, que ha permés no sols que LABORA torne a atorgar-nos un taller, sinó que s'incremente fins a 20 les persones que poden beneficiar-se d'esta formació».

A més, ha assenyalat que «entrem en una nova era de l'ocupació i la formació en el nostre municipi amb l'arribada de nova indústria, i no podem deixar escapar les oportunitats de formació per a la ciutadania. És important el reciclatge professional i la formació ens permetrà incrementar les nostres habilitats laborals. Des del departament de Promoció Econòmica i Industrial estem treballant en eixa direcció col·laborant amb associacions, institucions i empreses per a fer efectiva una formació de qualitat».

Pujar