elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt sol·licita una subvenció per a la creació d'un equip de Compra Pública Innovadora

L'Ajuntament de Sagunt sol·licita una subvenció per a la creació d'un equip de Compra Pública Innovadora
  • L'entitat, a través del departament d'Universitat, Ciència i Innovació, ha sol·licitat una subvenció a l'Agència Valenciana de la Innovació per a la creació d'un equip de Compra Pública Innovadora (CPI) per un import de 124.299,38 euros

Esta setmana l'Ajuntament de Sagunt ha presentat a l'Agència Valenciana de la Innovació (IVACE +i Innovació) una sol·licitud d'ajuda corresponent a la convocatòria de subvencions en matèria d'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació per a la millora del model productiu per als exercicis 2024 a 2026.

Esta subvenció té l'objectiu de millorar el sistema valencià d'innovació mitjançant actuacions com: la valorització i transferència de resultats d'investigació a les empreses, la promoció del talent, l'impuls a la compra pública innovadora (CPI), la posada en marxa de projectes estratègics en cooperació, la consolidació de la cadena de valor empresarial i accions complementàries d'impuls i enfortiment de la innovació.

La subvenció sol·licitada arriba fins els 124.299,38 euros i es destinarà a la creació d'un equip de compra pública innovadora i la realització d'un mapa de demanda primerenca que siga capaç de detectar les necessitats del territori. Estes dos accions tenen l'objectiu de crear les bases perquè en un futur des de Sagunt es puga impulsar la compra pública innovadora, és a dir aquella que proposa solucions innovadores encara no contrastades en el mercat, però que també suposen una oportunitat perquè les empreses aposten per la innovació.

En paraules de Toni Iborra, regidor d'Universitat, Ciència i Innovació, «esta subvenció ens servirà perquè el personal tècnic de l'ajuntament reba formació en compra pública innovadora, es puga crear un equip multidisciplinari i, en paral·lel, es treballe en un diagnòstic de la ciutat per a detectar aquells aspectes on intervindre i en els quals la compra pública tradicional no pot donar resposta».

El projecte presentat inclou tres anualitats (2024-26), pot ser subvencionat al 100 % per l'Agència València de la Innovació i se centra en la Línia 2 del programa d'impuls a la CPI destinat a l'impuls de la demanda de licitacions de productes i servicis innovadors.

En este sentit, Toni Iborra ha volgut destacar el fet que «des que es va crear la regidoria i comptem amb la figura de l'agent d'innovació, estem treballant per a impulsar la innovació a Sagunt. Per a això és important el treball coordinat dels departaments municipals i conéixer quines actuacions de futur podem encaminar a través de l'adquisició de béns i servicis nous, que s'introduïxen per primera vegada en el mercat».

Pujar