elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt renova el conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I

L'Ajuntament de Sagunt renova el conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I
  • L'Ajuntament i l'UJI han renovat el conveni firmat en 2009 a través del qual es va crear la Seu del Camp de Morvedre

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt renova el conveni de col·laboració amb la Universitat Jaume I - (foto 2)

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat la renovació del conveni per al manteniment de la seu del Camp de Morvedre de la Universitat Jaume I (UJI). Este conveni de col·laboració, a través del qual es va crear la seu que actualment se situa en el Casal Jove de Port de Sagunt, es va iniciar en 2009 i ara quedarà prorrogat per altres quatre anys. Durant este temps, l'Ajuntament aportarà 10.800 € anuals, i l'UJI, 16.200 €. Esta renovació s'ha portat al Ple de hui, 4 de gener, a proposta de la regidoria de la Universitat Popular.

La Universitat Jaume I disposa del programa Campus Obert que té com a objectiu afavorir la integració de la universitat més enllà del seu Campus Universitari, de manera que els ciutadans i ciutadanes de les comarques del seu entorn puguen beneficiar-se de les activitats i servicis de l'UJI, independentment de la seua ubicació. Dins d'este programa, es troba la seu del Camp de Morvedre.

A part d'estes activitats en la seu del Camp de Morvedre, també es podran realitzar altres activitats per a difondre l'esperit cultural de la localitat de Sagunt. La programació d'estes activitats haurà de ser compatible amb les ja programades pel Consell Assessor de la Seu del Camp de Morvedre.

El Programa Permanent consta d'un punt d'informació actualitzat, servici d'estudiants i biblioteca amb intercanvi de llibres entre la Seu i la Universitat. El Programa Temporal es distribuïx en tres grups: activitats relacionades amb la temàtica de la Seu del Camp de Morvedre (Universitat per a Majors, Setmana de la Ciència), activitats de benestar social, emocional i cultural (conferències, xarrades, taules redones…) i activitats de formació (cursos i tallers) relacionades amb aspectes socioeducatius i culturals, així com l'organització de jornades tecnològiques o temàtiques concretes i la Setmana de la Ciència.

L'Ajuntament i l'UJI han tingut en compte per a portar avant el conveni, el volum d'alumnat que cursa estudis en esta universitat, així com la projecció de les activitats que es desenvolupen en Campus Obert. Així mateix, l'Ajuntament aposta per promoure la sensibilització en qüestions culturals i educatives que treballen el benestar intel·lectual i emocional en els àmbits que contribuïxen a la seua promoció i difusió per a generar interés i benestar entre la comunitat veïnal, entre les quals es troba la col·laboració amb la Universitat Jaume I per a acostar esta institució a la ciutadania.

L'Ajuntament de Sagunt vol participar en el manteniment de la Seu del Camp de Morvedre de la Universitat Jaume I a les comarques del nord de la província de València per a consolidar una actuació continuada de promoció cultural i social. Així mateix, a través del departament d'Educació, el departament de Campus Obert a la Ciutadania té com a objectiu treballar la formació contínua, així com fomentar la promoció cultural i social entre el seu alumnat i la resta de població adulta del municipi, i per tant desitja participar en la gestió d'esta tasca de promoció cultural i social que desenvolupa l'UJI a les comarques limítrofes.

Pujar