elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt reclama «transparència» a la Conselleria d'Educació en relació amb les obres de l'Eduardo Merello

L'Ajuntament de Sagunt reclama «transparència» a la Conselleria d'Educació en relació amb les obres de l'Eduardo Merello
  • La regidoria d'Educació explica que l'última comunicació oficial per part de la Generalitat traslladava l'obligació «de suspendre l'execució de la delegació de competències»

L'Ajuntament de Sagunt ha demanat a la Conselleria d'Educació, Universitat i Ocupació «transparència» respecte a la situació del CIPFP Eduardo Merello. Des de la regidoria d'Educació s'ha exigit que la Generalitat comunique «oficialment» la seua voluntat de continuar amb les obres.

Segons el regidor en la matèria, Raúl Palmero, l'última comunicació oficial que s'ha rebut per part de la Direcció General d'Infraestructures Educatives «fa referència a l'inici d'un expedient de lesivitat que paralitza la delegació de competències i, per tant, ens impedix continuar avançant en les obres». Així, el consistori va rebre la indicació de la Generalitat de «suspendre, des del mateix dia de la comunicació de la resolució i fins a nova comunicació, l'execució de la delegació de competències», segons resa el mateix document remés pel govern autonòmic.

«Si és cert que la Conselleria té la intenció de continuar amb el CIFP Eduardo Merello, haurà d'informar-nos d'això per llits oficials», ha valorat l'alcalde del municipi, Darío Moreno, qui ha expressat que, «encara que es facen declaracions en premsa, el que ens consta és que existix una suspensió de la delegació de competències que ens ha obligat a paralitzar l'adjudicació del projecte».

Cal recordar que, en el moment en què es va rebre la resolució d'inici de l'expedient de lesivitat, l'Ajuntament de Sagunt ja havia iniciat els tràmits administratius previs a la licitació del projecte de rehabilitació. No obstant això, seguint directrius de la Conselleria, el procés s'ha vist paralitzat «quan el personal municipal ja s'estava coordinant amb el centre educatiu per a adequar la reforma a les necessitats d'un centre integrat de formació professional com és l'Eduardo Merello», segons el regidor d'Educació.

Amb tot, l'Ajuntament ja ha pres cartes en l'assumpte i ha remés a la Conselleria un escrit en el qual sol·licita «com a part interessada en el procediment» un aclariment, ja que «de les declaracions aparegudes en premsa es desprén que la intervenció en l'Eduardo Merello queda exclosa de l'expedient de lesivitat».

«La comunitat educativa fa molts anys que espera la rehabilitació del centre que, en un moment d'expansió industrial com el que està vivint Sagunt, es fa més necessària que mai. Estem parlant de formació i oportunitats laborals per a la nostra joventut. Necessitem transparència en la informació i, sobretot, que es mantinguen les inversions previstes», ha conclòs el regidor d'Educació.

Acord amb unanimitat en el ple

El juliol de 2023, el Ple de l'Ajuntament va aprovar, amb el vistiplau de tots els partits polítics, acceptar la delegació de competències de la reforma integral i ampliació que permetrà transformar l'Eduardo Merello en un Centre Integral de Formació Professional. Així, la Conselleria aportaria, a través del Pla Edificant, més de 13 milions d'euros per a l'execució de l'obra (en 2024, 2.741.860,41 €; en 2025, 3.919.792,36 €; en 2026, 3.489.277,41 €; i en 2027, 3.432.782,39 €), mentre que delegava en el consistori la redacció, aprovació i supervisió del projecte constructiu, la contractació i l'execució de l'obra.

Pujar