elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt presenta la programació de Nadal més completa organitzada per diferents regidories

L'Ajuntament de Sagunt presenta la programació de Nadal més completa organitzada per diferents regidories
  • Del 23 de desembre al 5 de gener tindran lloc espectacles culturals i lúdics per a xiquets i xiquetes i públic familiar

L'Ajuntament de Sagunt ha presentat la programació de Nadal més completa organitzada per diferents regidories. Este matí, el Saló de Plens del Consistori ha acollit la roda de premsa organitzada per a donar a conéixer totes les activitats que tindran lloc del 23 de desembre al 5 de gener, emmarcades en les festes nadalenques, per a xiquets i xiquetes i públic familiar.

Les regidories que han intervingut en esta programació són, a més de Cultura i de Joventut i Infància, la de Festes i la de Comerç i Mercats, «per a oferir un espectacle més complet», ha assegurat la regidora de Cultura i de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, qui ha participat en la presentació de hui, així com l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro.

Moll ha anunciat que, culturalment, «és un referent, perquè entre la programació tenim molts premis nacionals o de la Comunitat Valenciana». La regidora ha agraït la coordinació entre els departaments que han fet possible una programació amb espectacles de cinema, teatre, circ, malabars, màgia i musicals.

A més d'estes activitats, s'han proposat unes altres en els dies de mercat «per a donar suport al comerç i que mentre els pares estiguen comprant, els xiquets puguen gaudir de les actuacions». Finalment, Moll ha destacat que enguany «les titelles hem decidit que siguen gratuïtes donades les circumstàncies, ja que sempre han sigut de pagament».

Per la seua banda, Sampedro ha assenyalat que ja són diversos anys, però «este és en el que millor hem treballat i ens hem coordinat, a més de generar espais segurs amb totes les mesures». El regidor ha informat que la programació s'ha dividit en franges d'edat, «independentment que totes les activitats estan dirigides a un públic familiar». A més, Sampedro ha assegurat que es tracta d'una «aposta per la cultura com a vàlvula d’escapament en estos temps de pandèmia i d'afavorir la conciliació familiar, oferint des de l'Ajuntament suport al sector cultural de grups de teatre i musicals locals, valencians i nacionals».

L'alcalde ha felicitat els departaments involucrats perquè «des de principis de la legislatura vam insistir que els departaments no treballaren de forma aïllada i sí de manera coordinada per a fer una programació més completa i evitar que se solapen actes i esta programació de Nadal és un exemple d'este objectiu que volíem aconseguir i és la línia que seguirem». Moreno ha animat la ciutadania a participar en tots els actes «amb responsabilitat donada la situació de pandèmia, perquè no podíem parar tot este moviment cultural i social al voltant del Nadal».

Quant a les entrades per a assistir als esdeveniments, es recomana l'entrada anticipada. Per tant, la regidora de Cultura ha fet una crida a la ciutadania de l'ús responsable de les entrades que s'adquirixen, ja que són gratuïtes i demana que els qui les reserven després acudisquen a l'esdeveniment.

Finalment, Sampedro ha destacat l'esforç de l'Ajuntament per «posar al servici del municipi esta programació ambiciosa que compagina grups de teatre i de música locals amb el millor de la programació cultural». Sobre les fires infantils, el regidor ha informat que com cada any se celebraran dos, una a Sagunt i una altra al Port de Sagunt.

Pujar