elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt rep les persones i entitats guardonades en els Premios Mundo Clásico

L'Ajuntament de Sagunt rep les persones i entitats guardonades en els Premios Mundo Clásico
  • El Museum Scaenicum Graecolatinum, el Forn de La Melica i l'estudiant de l'IES María Moliner, Enrique Alberto, han sigut els guanyadors

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt rep les persones i entitats guardonades en els Premios Mundo Clásico - (foto 2)

L'Ajuntament de Sagunt ha rebut en la Via del Pòrtic a les persones i entitats premiades en els Premis Món Clàssic que atorga la Sociedad Española de Estudios Clásicos (SEEC). En l'acte han participat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i les persones guardonades. També han assistit la regidora de Cultura, Ana María Quesada, i el regidor d'Educació, Raúl Palmero.

Les persones i entitats premiades de la ciutat han sigut el Museum Scaenicum Graecolatinum, dedicat a tallers i actuacions teatrals; el Forn de La Melica, per la recuperació de la gastronomia romana i, més concretament, del seu conegut pa romà; i l'estudiant de l'IES María Moliner del Port de Sagunt, Enrique Alberto, dins del 'Concurso Ciceronianum 2023'.

L'alcalde de Sagunt ha puntualitzat que la cultura clàssica forma part de l'«ADN» dels saguntins i saguntines: «No sols de la nostra història, sinó també de la nostra manera d'interpretar el camí que ens ha portat fins hui en dia».

Amb relació al Museum Scaenicum Graecolatinum, Moreno ha explicat que és una iniciativa que ja té uns anys de tradició a Sagunt: «No sols fent didàctica i transmetent la paraula, sinó també coneixent el món clàssic perquè fan, fins i tot, treball de recerca».

Pel que respecta al Forn de La Melica, l'alcalde ha destacat el «valor afegit» que suposa per al municipi: «Sempre és ací per a oferir un producte de qualitat i adaptar-lo a aquelles estratègies i campanyes que estem intentant dur a terme. A través dels seus productes ens ajuda a incrementar l'experiència de la gent que s'acosta a la nostra ciutat».

Finalment, Darío Moreno ha qualificat a Enrique Alberto de persona «especialment excepcional» per tot l'esforç que li ha suposat traslladar la cultura clàssica i utilitzar-la com un vehicle per a aprendre.

Pujar