elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt inicia '#DiversidadSí', una campanya de sensibilització i informació contra els delictes d'odi

L'Ajuntament de Sagunt inicia '#DiversidadSí', una campanya de sensibilització i informació contra els delictes d'odi
  • El regidor d'Educació i Polítiques LGTBIQ+, Raúl Palmero, també comunica que ha interposat una denúncia per presumptes missatges d'odi/delictius en les seues xarxes socials

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt inicia '#DiversidadSí', una campanya de sensibilització i informació contra els delictes d'odi - (foto 2)

La Regidoria de Polítiques LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Sagunt iniciarà una campanya de sensibilització i informació contra els delictes d'odi davall el lema '#DiversidadSí'. Esta iniciativa es desenvoluparà durant tres mesos i consistirà en ficar cartells per tota la ciutat i repartir-los entre la societat. Cal esmentar que el Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030, així com la Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Trans, Bisexuales, Intersexuales i más (FELGTBI+) també col·labora en esta campanya.

Així mateix, perquè la campanya es difonga a través d'Internet des de la Regidoria de Polítiques LGTBIQ+ conviden la ciutadania a fotografiar-se al costat dels cartells i pujar el contingut a les xarxes socials amb el lema de la iniciativa: '#DiversidadSí'.

Tal com explica el regidor d'Educació i Polítiques LGTBIQ+, Raúl Palmero: «'#DiversidadSí' ve a reforçar el missatge de tolerància, respecte, educació i llibertat per a tota la societat. Creiem que és important respectar els drets i llibertats de tots, totes i totis».

D'altra banda, cal esmentar que Palmero s'ha vist obligat a interposar una denúncia davant la Policia Nacional per rebre comentaris en el seu compte privat d'Instagram, així com en el compte del PSOE de Sagunt que considera presumptament delictes d'odi. En l'acta de declaració s'especifica: «El diciente aporta en tres folis dotze captures de missatges d'Instagram, on es lligen diversos insults». Uns insults que, en paraules de l'afectat, li provoquen una sensació «d'impotència, humiliació i indefensió».

Segons consta en l'acta, esta sèrie de comentaris s'han produït a conseqüència de l'acte vandàlic i homòfob que va ocórrer entre el 10 i l'11 d'octubre en un pas de vianants pròxim a l'IES n.o 5 de Sagunt. A la fi de setembre i després de sol·licitar-ho l'Ajuntament de Sagunt, este col·legi va pintar un pas de zebra pròxim al centre amb els colors de la bandera LGTBIQ+. El regidor de Polítiques LGTBIQ+ es va presentar en el lloc per a fer-se una fotografia i la va pujar al seu perfil personal d'Instagram.

Entre el 10 i l'11 d'octubre va aparéixer una pintada en el pas de zebra en la qual es llegia 'GAIS NO'. Davant este acte vandàlic la direcció del centre va organitzar un acte en el qual es va repintar la bandera. A esta acció de protesta, que va tindre lloc el 19 d'octubre, va assistir Raúl Palmero en representació de l'Ajuntament i els directors dels centres educatius de tot Sagunt. Després de l'acció de protesta és quan es van rebre els missatges denunciats pel regidor.

En relació amb esta denúncia, el regidor d'Educació i Polítiques LGTIQ+ ha manifestat: «He interposat una denúncia per missatges d'odi en les meues xarxes socials, amb més de cent comentaris negatius i entre els quals es troben una vintena de missatges delictius». Finalment, Raúl Palmero ha afegit: «Simplement, vull dir que des de la Regidoria sempre estarem pel benestar de la societat i lluitant pels drets de tots, totes i totis».

Pujar