elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt rep la guanyadora del Game Development World Championship

L'Ajuntament de Sagunt rep la guanyadora del Game Development World Championship
  • La GDWC és la competició més prestigiosa i de major renom en el desenvolupament de videojocs del món

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt rep la guanyadora del Game Development World Championship - (foto 2)

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha rebut este matí la saguntina Cristina Micó Melià, guanyadora del premi a millor joc absolut en la categoria Hobby de la Game Development World Championship (GDWC) pel videojoc Seeking Light.

Este videojoc és un projecte acadèmic de final de grau desenvolupat per Cristina Micó, amb altres alumnes de l'Escola Superior d'Art i Tecnologia de València (ESAT). Seeking Light va obtindre el primer premi el passat 22 d'abril en una gala que es va celebrar a Tallinn (Estònia), gràcies als vots d'un jurat professional, així com als d'una audiència internacional.

«Estem especialment orgullosos de poder dir que ha sigut una persona de Sagunt la que ho ha aconseguit. És un honor rebre't ací», ha manifestat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno. Així mateix, també ha expressat que hui «és un dia d'autoestima» perquè veiem que hi ha «talent local que arriba lluny». Darío Moreno també ha declarat: «L'Ajuntament és conscient que la fita que Cristina Micó ha obtingut va més enllà i suposa una inspiració per a la nostra ciutat».

Per la seua banda, la guanyadora del premi s'ha mostrat molt orgullosa com a saguntina i ha agraït els bons moments que ha compartit amb tots els companys durant els 8 mesos de treball. Finalment, Cristina Micó ha explicat: «A més de desenvolupar diversos objectes i personatges de l'apartat artístic, també he complit un rol molt important en la concepció narrativa del joc, els gràfics de la interfície, la guia d'estil i la línia de dades de producció».

El videojoc desenvolupat pels alumnes d'ESAT València es va presentar en el concurs al costat d'altres 3.600 videojocs dissenyats per desenvolupadors de 145 països. A pesar que ESAT València ha participat en moltes edicions del concurs internacional GDWC, este ha sigut el primer any en què ha aconseguit obtindre un premi.

La GDWC és la competició més prestigiosa i de major renom en el desenvolupament de videojocs del món, on els estudis i desenvolupadors en les seues diferents categories presenten els seus videojocs perquè siga, d'una banda, el públic, i per un altre, el jurat, format per professionals del sector i la indústria, els que determinen quins jocs es mereixen esta distinció per la seua aparença, originalitat i qualitat.

Per a aconseguir més informació sobre la contribució artística de la saguntina Cristina Micó al videojoc Seeking Light, es pot consultar este enllaç: https://www.artstation.com/crisby282. Així mateix, en la següent pàgina web es pot descarregar gratuïtament el videojoc, així com veure el tràiler i els emblemes del premi amb nominacions: https://store.steampowered.com/app/1986790/Seeking_Light/ (només es pot accedir-hi des del telèfon mòbil).

Pujar