elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat i commemora el 775 aniversari de la Carta Pobla

L'Ajuntament de Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat i commemora el 775 aniversari de la Carta Pobla
  • Enguany s'ha concedit la Medalla de Plata a Evangelina Rodríguez

  • Cuadros, Julián Antonio López Martínez, Vicent Josep Sento Llobell Bisbal i Dolors Llobet Nualart

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat i commemora el 775 aniversari de la Carta Pobla - (foto 2)

Amb motiu de la festivitat del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, l'Ajuntament de Sagunt va concedir ahir les Medalles de la Ciutat a Evangelina Rodríguez Cuadros, Julián Antonio López Martínez, Vicent Josep Sento Llobell Bisbal i Dolors Llobet Nualart. Durant este acte institucional, que va comptar amb l'assistència de l'alcalde i els regidors de la Corporació Municipal, també es va commemorar el 775 aniversari de la Carta Pobla de Sagunt.

L'acte va tindre lloc en el Centre Cultural Mario Monreal i va començar amb un minut de silenci en record del Fill Adoptiu de Sagunt Vicent Vayá Pla. Després d'entregar les Medalles de la Ciutat, l'Associació Cultural Passió per Sagunt va retrocedir 775 anys per a evocar el moment en el qual Jaume I va concedir la Carta Pobla a Sagunt.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va iniciar el seu discurs amb un record a Vicent Vayá: «Mentre les teues poesies ressonen pels nostres carrers i queden saguntins i saguntines que estimen de tot cor la nostra festa, mentre els teus textos continuen sent la veu i l'ànima de la flama en cada nit de la cremà, Sagunt et recordarà. Mentre la cultura siga insígnia de la nostra terra i queden jotes, alardos i albaes per a les tradicions engalanar, mentre romanga viu el teatre i es conserve l'última pedra i l'últim vaixell junt la mar, Sagunt et recordarà. Sagunt seràs tu i tu seràs Sagunt, gràcies per tant, gràcies per tot Vicent».

El discurs institucional de l'alcalde de Sagunt va prosseguir fent referència als quatre veïns i veïnes del municipi que van rebre les Medalles de la Ciutat: «Persones del nostre poble que amb la seua tasca han contribuït a enfortir els lligams que ens uneixen per a millorar com a societat. Les seues trajectòries ens han fet avançar i créixer, són un orgull col·lectiu i per això hui reben les Medalles de la Ciutat. Aquesta vesprada Sento Llobell, Dolors Llobet, Julián López i Evangelina Rodríguez passaran a ocupar un lloc d'honor en la història de la ciutat. L'Ajuntament de Sagunt vos honra amb la màxima condecoració que vos pot atorgar».

Darío Moreno també va donar l'enhorabona a Passió per Sagunt per la seua representació del moment històric en el qual el rei Jaume I va entregar la Carta Pobla a Sagunt: «En el nostre cas no va suposar la creació de cap ciutat, sinó que venia a manifestar una realitat ja consolidada al llarg dels segles. Una realitat que parla de la importància d'una Sagunt capital, d'una Sagunt que té fam per continuar avançant».

L'alcalde de Sagunt va acabar el seu discurs institucional del 9 d'Octubre mirant cap al futur: «Els millors anys estan encara per vindre i els aconseguirem gràcies a l'exemple de persones com els quatre guardonats, però gràcies sobretot a eixe treball col·lectiu que pas a pas ens farà millors. Hui prenem consciència del llegat que ens ha convertit en el que som. Una herència d'humilitat, de diàleg i de convivència que ha forjat a centenars de generacions que han vingut ací buscant un lloc al qual poder cridar llar. Pensant en tot el que ja ha passat, però també en tot el que encara està per vindre, hem d'estar contents, orgullosos i orgulloses. Feliç dia del poble valencià».

Pujar