elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt dona la benvinguda al personal contractat dels programes de foment d'ocupació 2023

L'Ajuntament de Sagunt dona la benvinguda al personal contractat dels programes de foment d'ocupació 2023
  • El consistori ha rebut dels quatre programes una subvenció 737.275,02€ per a cobrir els costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones seleccionades

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i els regidors de Promoció Econòmica, Raúl Palmero, d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, i de Contractació, Javier Raro, han donat la benvinguda a les 23 persones contractades mitjançant els programes EMPUJU, EXPLUS, EMDISC i ETRAME, que durant els pròxims mesos desenvoluparan la seua activitat professional en els diferents departaments de l'Ajuntament de Sagunt.

L'alcalde del municipi, Darío Moreno, ha explicat al nou personal d'estos programes, que estan desenvolupats i finançats pel Servei Valencià d'Ocupació i informació, LABORA: «L'esperit dels programes és donar una oportunitat laboral. L'Ajuntament de Sagunt intenta donar exemple. Parlem amb totes les nostres empreses sempre perquè estiguen obertes, no sols a contractacions, sinó també a experiències laborals mixtes de treball i formació». Així, ha indicat l'alcalde: «Atés que nosaltres li demanem això a les nostres empreses, nosaltres també intentem donar exemple i participar en tots aquells programes que la Generalitat Valenciana posa en marxa perquè la major part de la ciutadania es puga aprofitar».

A més, Darío Moreno afirma que este és un programa en el qual pràcticament s'ha duplicat l'import total dels mateixos i això també ens ha permés poder arribar a més persones. També ha manifestat a les persones contractades que descobriran durant el seu treball que l'Administració té uns procediments particulars, entre altres aspectes de funcionament, així com l'experiència que guanyaran.

El regidor de Promoció Econòmica, Raúl Palmero, ha destacat que «són programes que venen a reforçar els serveis de l'Ajuntament», així com a completar les necessitats que «tenen en molts dels departaments». I ha explicat: «De EMPUJU tenim deu treballadors i treballadores, EXPLUS són nou i quatre treballadors i treballadores dels programes EMDISC i ETRAME».

El consistori ha rebut dels quatre programes una subvenció 737.275,02€ per a cobrir els costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones seleccionades. En esta edició, els perfils triats per a cobrir els diferents llocs de treball són d'Administració i Direcció d'Empreses, Arquitectura, Comunicació Audiovisual, Dret, Educació Infantil, Biblioteconomia, Educació Social, Informàtica, Enginyeria Civil, Psicologia, Terapeuta Ocupacional, Prevenció de Riscos Laborals, Gestor Cultural i Publicitat.

Com a novetat d'este exercici 2023, destaquen els nous programes de foment d'ocupació EMDISC i ETRAME, destinats a la contractació durant 9 mesos de persones amb diversitat funcional i persones amb trastorn mental greu o problemes de salut mental. Per a l'edició de 2023 s'ha comptat amb una subvenció per part de LABORA de 102.000€ entre els dos programes. Esta subvenció ha permés la contractació de 4 persones amb un perfil de conserge, que faran costat als departaments d'Educació i Serveis Generals fins a juny de 2024.

El programa EMPUJU, destinat a la contractació de persones menors de 30 anys per entitats locals durant 12 mesos, compta amb una subvenció de LABORA de 314.025,18€. En esta edició els departaments de Promoció Econòmica i Industrial, Mobilitat Urbana, Esports, Serveis Socials, Informàtica i Educació comptaran amb 9 tècnics que ajudaran al desenvolupament de la gestió diària del treball departamental al mateix temps que adquirixen experiència i coneixements que facilitaran la seua posterior ocupabilitat.

Per part seua, el programa EXPLUS està destinat a la contractació de persones desocupades de, almenys, 30 anys durant 12 mesos, i compte en esta edició amb una subvenció de LABORA de 321.249,84€. En este cas, seran 10 persones les que ajudaran als departaments de Biblioteques, Comerç i Mercats, Contractació, Esports, Educació, Mobilitat, Cultura i Salut Laboral en les seues comeses habituals.

Pujar