elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt aprova la major oferta d'ocupació pública de la seua història

L'Ajuntament de Sagunt aprova la major oferta d'ocupació pública de la seua història
  • La Junta de Govern Local ha aprovat este divendres una Oferta d'Ocupació Pública que inclou 220 places, 202 de les quals corresponen a processos d'estabilització d'ocupació

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt aprova la major oferta d'ocupació pública de la seua història - (foto 2)

L'Ajuntament de Sagunt, en Junta de Govern Local, ha aprovat este divendres l'Oferta d'Ocupació Pública més important de la seua història en convocar 220 places, 202 es corresponen amb processos d'estabilització del personal que porta anys ocupant llocs de treball en esta administració de manera interina i que no ha tingut, fins ara, oportunitat de consolidar.

Les 18 places que s'oferix per torn ordinari es corresponen amb la taxa de reposició d'efectius que permet la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2022 i es calcula atenent el nombre de baixes per jubilació, defunció, etc. de l'any anterior. Referent a això, durant l'any 2021 s'han produït 15 baixes entre funcionaris de carrera i personal laboral fix. Per tant, conformement a la taxa de reposició per a 2022, l'Ajuntament de Sagunt ha oferit el màxim possible en torn ordinari.

D'estes 18 places de torn lliure ordinari s'han reservat 2 places per a la seua cobertura per personal que compte amb algun tipus de discapacitat, sobretot de tipus intel·lectual. La reserva per a este torn s'ha efectuat en places de subaltern per a la realització de tasques de vigilància i custòdia interior d'oficines, així com missions de conserge, uixer, porter o altres anàlogues en edificis i servicis de l'entitat local, conforme a la Llei.

Respecte a les places integrades en el procés d'estabilització d'ocupació temporal, l'Ajuntament de Sagunt atén la possibilitat establida en la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat i inclou 176 places pel sistema de concurs. Quedant les altres 26 d'este procés d'estabilització d'ocupació temporal, que són les que estan ocupades per personal amb menor antiguitat en l'administració, sistemàticament de concurs oposició extraordinari.

La regidora delegada de Personal, María José Carrera, ha mostrat la seua satisfacció per la importància de la mesura aconseguida després de l'acord majoritari de la Taula de Negociació, i ha indicat que «el departament de personal se sent molt satisfet de poder haver aconseguit un acord amb els sindicats en este assumpte de tanta rellevància i que millorarà la situació laboral del personal en la nostra administració. Era una proposta que recollíem en el nostre programa electoral, remarcàvem com a premissa l'estabilització de l'ocupació temporal. En este sentit hem treballat des de l'inici de legislatura i així ho hem posat en evidència llançant la major oferta d'ocupació pública en la història de l'Ajuntament de Sagunt i desenvolupant processos perquè el personal municipal es consolide en el seu lloc de treball».

L'edil ha posat l'accent que l'Ajuntament continua apostant per la millora de les condicions del personal municipal i ha remarcat que «per a este equip de govern és vital lluitar contra la precarietat laboral i afavorir que les persones tinguen un treball digne on es garantisquen les seues condicions laborals. Per això créiem que era fonamental portar a bon port un procés de consolidació i estabilització tan desitjat per totes les parts. Sens dubte, este acord i el procés que l'acompanyarà en els pròxims mesos atorgaran l'estabilitat laboral tan demandada. A més, el procés inclou una reserva de plaça per a persones amb discapacitat, una cosa que no estava succeint, però que és fonamental per a donar cobertura i visibilitat a un col·lectiu desfavorit en el seu accés al món laboral».

En l'actualitat l'Ajuntament de Sagunt presenta una taxa de temporalitat que està rondant prop del 50% del total de la Plantilla estructural i amb l'execució d'esta Oferta, i de les Ofertes d'Ús dels anys 2019, 2020 i 2021 este percentatge quedaria per davall del 8%.

Carrera, va destacar que «és de justícia realitzar este procediment perquè en els últims anys la plantilla d'este ajuntament ha demostrat una conducta exemplar i el seu total compromís per a superar les dificultats que la COVID-19 va plantejar en les diferents àrees de l'ajuntament».

Finalment, l'edil ha agraït «als sindicats la seua predisposició al diàleg i l'esforç realitzat per totes les parts per a poder aconseguir un acord de consens en la Taula de Negociació i oferir la millor solució possible a una situació anòmala que perdurava massa en el temps».

LA O.O.P. DE L’AJUNTAMENT DE SAGUNT

18 places de torn ordinari per concurs oposició

4

Subaltern/a (2 reserva discapacitat)

1

Arquitecte/a tècnic/a

2

Treballador/a social

1

Enginyer/a tècnic/a industrial

1

Educador/a social

2

Tècnic/a auxiliar d'urbanisme

1

Tècnic/a de transparència i protecció de dades

1

Animador/a juvenil

5

Agents de policia

32 places de OOP 2020 sense convocar, que passen a concurs

15

Administratiu/va

1

Arqueòleg/a

3

Educador/a social

3

Tècnic/a mitjà educador/a

2

Tècnic auxiliar d'informàtica

3

Auxiliar de turisme

1

Sexòleg/a

4

Agent d'ocupació i desenvolupament local

144 places per concurs de mèrits

30

Auxiliar administratiu/va

16

Subaltern/a

4

Arquitecte/a

1

Tècnic/a d'iniciatives comercials

1

Enginyer/a tècnic/a d'obres públiques

3

Conserge manteniment

3

Educador/a

5

Operari/a de cementeris

5

Treballador/a social

2

Tècnic/a auxiliar d'arxius i biblioteques

Com a personal laboral

7

Auxiliar administratiu/va

2

Auxiliar tècnic/a projectes d'acció comunitària

3

Educador/a

15

Monitor/a d'activitats aquàtiques

5

Monitor/a d'activitats físiques

4

Operari/a de manteniment

10

Subaltern/a

1

Tècnic/a auxiliar d'arxius

7

Treballador/a social

16 

Professor/a de conservatori

4

Monitor/a Universitat Popular

26 places en convocatòria d’estabilització per concurs oposició

16

Administratiu/va

1

Auxiliar administratiu/va

5

Subaltern/a

3

Arquitecte/a

1

Tècnic/a mitjà de Turisme

Pujar