elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt aprova instar a la Generalitat a mantindre vigents els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials

L'Ajuntament de Sagunt aprova instar a la Generalitat a mantindre vigents els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials
  • La moció presentada pel PSOE ha sigut aprovada per unanimitat per part dels grups polítics que conformen la Corporació Municipal

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de Sagunt aprova instar a la Generalitat a mantindre vigents els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials - (foto 2)

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat una moció que té com a objectiu principal «instar a la Generalitat Valenciana, concretament a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, a mantindre els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials, o en defecte d'això iniciar una nova negociació amb els centres d'iniciativa social que permeta garantir el seu finançament a llarg termini almenys amb les condicions acordades l'any 2022». La moció va ser proposada pel PSOE, i el seu ponent ha sigut la regidora de Serveis Socials, Nuria Carbó.

La moció té com a base la labor subsidiària que fan en el municipi tant el Centre Ocupacional Socoltie com l'Associació Centre Ocupacional Sant Cristòfor, que és «d'un valor incalculable». La moció ressalta que tots dos centres «fan un gran esforç en l'atenció a persones amb discapacitat i la seua integració». A més, estableixen programes de suport que afavoreixen l'autonomia personal dels usuaris i les usuàries, ajudant al fet que s'integren en la societat com a subjectes actius amb drets i deures.

«El finançament és una cosa que ha de preocupar els centres (que presten un servei social sense ànim de lucre) i a les institucions públiques. En tal sentit, a més de recursos propis, la Llei General de drets de les persones amb discapacitat estableix les competències de les administracions públiques en el manteniment dels centres», afig la moció.

Així mateix, es recorda l'acord al qual es va arribar amb la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives al juny de 2022, pel qual es van convocar els acords d'acció concertada en matèria de serveis socials en els sectors d'atenció a persones amb diversitat funcional, infància i adolescència, a persones en situació o risc d'exclusió social pertanyents a col·lectius vulnerables i a persones majors dependents per al període 2022-2026. Esta resolució permet que la relació entre les entitats d'iniciativa social, entre les quals es troben els dos centres del municipi, siga regulada mitjançant concert que garantisquen una millora del finançament i la seua garantia en el temps, que es fixa un concert de 4 anys. Fruit d'este fet, tots dos centres ocupacionals van formalitzar sengles concerts amb la Conselleria a la fi de 2022 que suposaven «en la pràctica un augment del finançament d'una mica més de 50.000 euros».

La moció ressalta, en eixa mateixa línia, «el problema que suposaria per a tots dos centres la falta de finançament amb base en el concert, en relació amb les millores ja realitzades i els pendents de realitzar».

Per això, l'Ajuntament de Sagunt pretén també mostrar d'esta manera el seu suport al treball que realitzen el Centre Ocupacional Socoltie i l'Associació Centre Ocupacional Sant Cristòfor. A més, es traslladarà l'acord a la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana.

Pujar