elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt aprova un conveni amb Quimi Romar i Gazaley Project Sagunt per a facilitar la inserció laboral

  • Fruit d'este conveni, es crearan 31 llocs de treball indefinits, 17 dels quals hauran d'estar empadronats a Sagunt

La Junta de Govern Local ha aprovat en la seua última sessió, a proposta del departament de Promoció Econòmica i Industrial, el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i les empreses Quimi Romar S.L. i Gazaley Project per a facilitar la inserció laboral de persones desocupades.

Fruit d’este conveni, es crearan 31 llocs de treball indefinits, 17 dels quals hauran d'estar empadronats a Sagunt. Per a computar estos llocs de treball, es comptarà tant amb els llocs directes creats per Quimi Romar, com els indirectes contractats per les dos empreses que se situaran en la mateixa parcel·la al costat de Quimi Romar, per a la qual presten els seus servicis. Gazaley Project construirà les instal·lacions en una parcel·la de 79.000 m² de la seua propietat, en el polígon Eucolsa (carretera d'accés a la IV Planta), en la qual se situarà Quimi Romar i les dos empreses subcontractades.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha indicat que «des del principi de la legislatura la nostra prioritat ha sigut l'atracció d'inversions i òbviament Volkswagen s'ha convertit en la joia de la corona, però no és l'única inversió que hem aconseguit al llarg d'esta legislatura. En particular, Quimi Romar instal·larà una planta industrial que portarà treball qualificat i, també, innovació al nostre municipi. I, precisament gràcies a eixa inversió, es produiran noves contractacions».

A més, Moreno ha explicat que s'ha arribat a un acord amb l'empresa pel qual es concediran determinades deduccions fiscals però, a canvi, es compromet al fet que més de la mitat dels llocs als quals s'ha compromés amb l'ajuntament vagen destinats a persones desocupades del municipi. «Òbviament, que una inversió vinga ací és una molt bona notícia però hem d'aconseguir el màxim potencial, els màxims avantatges, quan es donen este tipus d'inversions. Així que ho lliguem al fet que, les persones del nostre municipi tinguen prioritat a l'hora de la contractació en esta mena de fàbriques i en esta mena de noves instal·lacions. És un bon senyal, per descomptat Sagunt està en el mapa i continuarem treballant, no sols per a créixer econòmicament sinó per a tindre unes dades d'ocupació que envege tothom», ha destacat.

Per la seua banda, l'Ajuntament facilitarà a les empreses els mecanismes per a agilitzar les accions en este conveni i realitzarà les actuacions, a través de Promoció Econòmica, per a facilitar l'ocupació de les persones desocupades del municipi. D'altra banda atorgarà amb caràcter provisional la declaració d'especial interés i la bonificació corresponent recollida en l'article 6 de l'Ordenança Fiscal Reguladora de l'Impost sobre Instal·lacions, Construccions i Obres.

A més, que més de la mitat de les persones contractades hagen d'estar empadronades a Sagunt, l'empresa es compromet a tindre en compte els currículums aportats per Promoció Econòmica en el procés de selecció de la futura plantilla de l'empresa i al fet que la duració dels contractes siga com a mínim de dos anys. A més, un 20% dels llocs de treball creats es destinaran a col·lectius desfavorits: aturats de més de dos anys, dones, majors de 45 anys, menors de 25 anys, persones amb un grau de minusvalidesa igual o superior a 33% o discapacitats.

Quimi Romar és una empresa consolidada dedicada al sector de fabricació de productes de drogueria i perfumeria en tot el seu ventall. Fundada en 1968, pertany al costat de les marques Amalfii, Yuki, Garley o Centelleig al grup Romar Global Care cobrint pràcticament totes les necessitats de la llar i la cura diària de cada persona, amb múltiples possibilitats en formats, aromes i aplicacions. Exporta els seus productes a més de 70 països a tot el món. Actualment té una plantilla composta per 297 empleats amb 43 contractes eventuals i 254 indefinits i factura 97.707.091 euros anuals.

Per la seua banda, Gazaley Project Sagunt, S.L. és una empresa de promoció, inversió i gestió d'edificis logístics moderns i sostenibles a Europa. S'ha convertit en el proveïdor global d'instal·lacions logístiques modernes i solucions tecnològiques, amb més de 2.500 edificis i 50.000 milions de dòlars americans en actius logístics en els seus segments immobiliaris i capital privat. La plataforma immobiliària de la companyia és una de les més grans del món i abasta més de 65 milions de metres quadrats distribuïts al llarg del planeta.

Així mateix, el 23 de desembre de 2021 Quimi Romar i GLP van subscriure un contracte per a la construcció d'un immoble, pel qual la segona s'obliga a escometre una inversió total estimada entre 17,1 i 20,1 milions d'euros per a la construcció de 50.401 m² de naus i instal·lacions que serà especialment dedicada al projecte de Quimi Romar. Esta nau està situada en la parcel·la de 79.000 m².

L'Ajuntament de Sagunt, a través del Departament de Promoció Econòmica, té com a objectius fonamentals de la seua actuació: potenciar la generació d'ús del municipi, desenvolupar totes les accions necessàries per a fomentar l'ocupabilitat i inserció laboral de la ciutadania de Sagunt i, conseqüentment, augmentar el benestar ciutadà, potenciar el paper de Sagunt en el sistema urbà de la Comunitat Valenciana i millorar la competitivitat del teixit productiu local.

En este sentit, per a aconseguir estos fins s'aplica una estratègia de desenvolupament que busca agilitzar i modernitzar les polítiques d'ocupació i formació, i fomentar l'esperit empresarial per a contribuir a un major dinamisme econòmic i social del territori. Així es concedix una gran importància a la formació i a les polítiques actives d'ocupació com a mitjà per a dotar de la qualificació necessària a les persones desocupades i que puguen accedir amb millors perspectives al món laboral. A més, l'Ajuntament de Sagunt estarà en contacte permanent amb els col·lectius socials i els agents econòmics, tant del municipi com de tota la comarca del Camp de Morvedre, per a poder realitzar una oferta de servicis adaptada a les necessitats reals de la població.

Pujar