elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt alça la veu per la pau en Palestina i el respecte als drets humans

L'Ajuntament de Sagunt alça la veu per la pau en Palestina i el respecte als drets humans
  • El ple va acordar per majoria absoluta una moció sobre la base del manifest de Morvedre Acull presentat durant la concentració que va tindre lloc el passat 25 d'octubre a Sagunt

El Ple ordinari de novembre celebrat este dijous ha acordat alçar la veu per la pau en Palestina i el respecte als drets humans com reposada als fets ocorreguts les últimes setmanes a Israel i Palestina quan el grup terrorista Hamas va llançar un atac massiu contra objectius civils i militars a Israel, acte atroç que ha provocat centenars de morts i ferits a Israel i a Gaza, explica la moció sobre la base del manifest de Morvedre Acull presentat durant la concentració que va tindre lloc el passat 25 d'octubre a Sagunt.

Així mateix, la Corporació Municipal també ha acordat, amb esta moció presentada conjuntament per PSOE, Compromís i EU, rebutjar sense pal·liatius els atacs terroristes d'Hamàs contra la població civil i l'ús d'ostatges desarmats; condemnar els salvatges bombardejos que l'exèrcit israelià està realitzant sobre la població civil palestina; i reclamar al Govern d'Espanya, a la Unió Europea i a l'ONU que exigisquen a Israel un alt al foc immediat i l'abandó dels seus plans d'invasió i destrucció de gassa. L'acord va ser adoptat amb els vots a favor de PSOE, IP, Compromís i EU, el vot en contra de Vox i l'abstenció de PP i la ponent va ser la regidor de PSOE, María Rubio.

Enfront de les solucions militars, explica la moció, que no han fet sinó perpetuar la tragèdia palestina durant dècades, el Ple reclama «l'obertura al diàleg basada en el reconeixement de l'altre, el respecte dels drets humans i la legalitat internacional».

El document reflectix també: «Considerem injustificable la destrucció criminal, com a càstig col·lectiu, l'apartheid que Israel imposa en un règim d'opressió i dominació institucionalitzada contra el poble palestí, exercint control sobre els seus drets, fragmentant i segregant a les persones palestines refugiades a les quals nega el dret al retorn, les restriccions a la lliure circulació i la denegació de la nacionalitat».

Així mateix, el Ple ha aprovat alçar la veu d'eixes persones que només desitgen viure en pau en la seua terra, i fer-ho amb dignitat, per a demandar, un alt al foc immediat, i la creació de corredors humanitaris segurs, l'abandó del projecte d'invasió de Gaza per part de l'exèrcit israelià i l'obertura al diàleg per a avançar cap a una solució pacífica d'un conflicte que porta ja massa temps. També ha mostrat la seua solidaritat amb la població civil «que no pot ser usada en cap concepte com a ostatge i moneda de canvi de grups paramilitars i militars». I ha afegit: «Ens és igual que ho faça Hamàs o el govern de Benjamín Netanyahu».

El document també indica: «Condemnem els atacs terroristes executats per Hamàs contra ciutadanes i ciutadanes indefensos i desarmats i la captura d'ostatges, exigim la seua immediata posada en llibertat». I ha afegit: «Així com els plans israelians d'invasió i ocupació de Gaza i Cisjordània, els seus bombardejos i atacs contra la població civil de la franja que fuig, la imposició de mesures que obliguen a abandonar la seua terra a un milió de persones que viuen en el nord de Gaza, el tall d'aigua i de subministraments bàsics que suposa un enduriment de la inhumana situació que viuen des de fa molts anys». Així mateix, ha constatat: «No podem oblidar que Gaza ja era una enorme presó en la qual residien dos milions de persones que manquen dels drets més bàsics».

L'últim acord que constituïx esta moció exigix al Govern d'Espanya, a les institucions polítiques de la Unió Europea i a l'ONU la seua intervenció decidida i urgent per a imposar un alt al foc permanent i organitzar un pla d'ajuda humanitària que pose fi a la situació d'emergència, que viu la població de Gaza, acabant amb el bloqueig fronterer.

Esta moció s'argumenta en què el diàleg i la pau són els únics camins per a aconseguir una pau justa i duradora, un món que des de fa anys viu sumit en conflictes bèl·lics i d'intolerància, en el retrocés de drets i llibertats i en una crisi de la democràcia. També insistix per una humanitat en la qual les persones gaudisquen de llibertat, justícia, dignitat i protecció, sense patir violència, discriminació o abusos de poder. I expressa: «No abandonem els nostres somnis d'un món on els conflictes no es resolguen amb les armes, les guerres només engendren odi i l'odi només ens embrutix».

Pujar