elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Junta de Govern aprova licitar la construcció d'un nou Centre de Formació per a l'Ocupació

La Junta de Govern aprova licitar la construcció d'un nou Centre de Formació per a l'Ocupació
  • Una actuació que pretén dotar a la ciutat de nous espais formatius homologats, i està cofinançada al 50% pel Fons FEDER de la Unió Europea i per l'Ajuntament de Sagunt

MÉS FOTOS
La Junta de Govern aprova licitar la construcció d'un nou Centre de Formació per a l'Ocupació - (foto 2)

L'Ajuntament de Sagunt crearà un nou Centre de Formació per a l'Ocupació, situat en l'antic escorxador municipal, al costat de la Societat Anònima de Gestió, impulsat pel departament de Promoció Econòmica i Industrial i desenvolupat pel departament de Contractació. Esta actuació dotarà la ciutat de nous espais formatius homologats.

Esta obra està cofinançada al 50% per l'Ajuntament de Sagunt i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, a través de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) JOIN SAGUNT. El pressupost total és de 454.246,45 euros, i una vegada adjudicada l'obra tindrà un termini oficial d'execució de 3 mesos.

El regidor de Contractació, Javier Raro, ha indicat sobre esta nova actuació que «parlem en definitiva d'implantar a la nostra ciutat noves aules formatives homologades perquè l'Ajuntament i el LABORA puguen oferir tots els cursos que la ciutadania està demandant, i que a causa del creixement de la nostra ciutat i al creixement industrial, seran cada vegada més necessaris».

El nou centre de formació per a l'ocupació pretén complir amb l'estratègia municipal i la voluntat de la ciutadania, per a construir noves instal·lacions que cobrisquen les necessitats generades per la creació d'ocupació, la dinamització del teixit productiu i el seu impacte social. La infraestructura serà multifuncional i albergarà aules homologades per a poder oferir i atorgar certificats de professionalitat, formació i innovació, la qual cosa permetrà impulsar el talent i el desenvolupament social.

En este sentit, la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, ha destacat que es tracta d'un projecte «en el qual estem posant molta il·lusió i esforços per la gran repercussió que tindrà en el municipi. Tindre un gran centre de formació era un dels nostres objectius perquè multiplicarà i diversificarà l'oferta formativa que puguem oferir a la ciutadania». Així mateix, ha ressaltat que amb este projecte en un futur pròxim «tindrem capacitat per a oferir cursos en àrees tan diverses com el turisme, servicis administratius, activitats comercials, i que sens dubte milloraran les competències laborals de la població».

Així, l'objectiu d'esta actuació és la rehabilitació, adaptació i millora de l'escola-taller municipal, situada en l'edifici de l'antic escorxador municipal. Este edifici disposa d'una superfície de 449,98 m², i s'actuarà en un espai diàfan de 298,90 m² (la resta de l'espai està destinat a lavabos, secretaria, vestuari, rebedor i sala de professors, espais en els quals s'actuarà en la present operació). S'instal·laran i equipararan 4 aules formatives homologades‐certificades per a impartir cursos teorico-pràctics dels següents certificats de professionalitat.

La primera aula oferirà formació en la branca d'administració i gestió, que comptarà amb operacions auxiliars de servicis administratius i generals, operacions d'enregistrament i tractament de dades i documents, i activitats administratives de recepció i relació amb el client. La segona aula estarà destinada a formació en la branca d'hostaleria i turisme, amb una formació específica en promoció turística local i informació al visitant. Una altra de les aules estarà dedicada a la branca de comerç i màrqueting, i comptarà amb formacions en gestió comercial de vendes, activitats auxiliars de comerç, activitats de gestió del xicotet comerç i activitats de vendes. Finalment, hi haurà una aula per a formació en la branca d'informàtica i comunicacions, en la qual estaran els cursos de confecció i publicació de pàgines web, i desenvolupament d'aplicacions amb tecnologies web.

Les actuacions en les 4 aules comprenen tant les obres necessàries per a la seua construcció com la tabiquería, sòls, sostres, acabats, fusteria o espai de magatzematge, així com l'equipament necessari per a obtindre l'homologació per a impartir els certificats de professionalitat com poden ser mitjans audiovisuals, projector, ordinadors i equipaments específics per a cada branca.

La regidora delegada de l’EDUSI, Natalia Antonino, ha comentat que «en esta ocasió l'ajuda que el Fons FEDER ens oferix a través de l’EDUSI servirà per a obrir noves oportunitats a la nostra ciutat de millorar les capacitats i aptituds de moltes persones que necessiten millorar la seua formació sense necessitat d'haver de desplaçar-se a altres municipis».

«La veritat és que estem satisfets des del departament de Contractació del ritme d'execució de projectes, però no defallirem, i continuarem traient projectes com este durant els pròxims mesos», ha puntualitzat el regidor Javier Raro.

Pujar