elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inaugurada a Sagunt una exposició sobre l'atemptat de l'11M de 2004

Inaugurada a Sagunt una exposició sobre  l'atemptat de l'11M de 2004
  • Es tracta d'una selecció de la col·lecció d'art de l'Asociación 11M Afectados del Terrorismo, que es podrà visitar en el Centre Cultural Mario Monreal fins al 28 d'octubre

MÉS FOTOS
Inaugurada a Sagunt una exposició sobre  l'atemptat de l'11M de 2004 - (foto 2)

 

Hui s'ha inaugurat l'exposició Trazos y puntadas para el recuerdo de l'Asociación 11M Afectados del Terrorismo, que es podrà visitar en el Centre Cultural Mario Monreal fins al 28 d'octubre, exceptuant diumenges i festius. Esta exposició forma part de la programació de tardor de la regidoria de Cultura, i l'horari d'obertura és de dilluns a dissabte des de les 9 a les 21 hores. Han assistit a la inauguració l'alcalde de Sagunt, Darío Monero; la regidora de Cultura, Ana María Quesada; el secretari autonòmic de Justícia, Eduardo Luis Ruiz;  la directora d'Atenció a les Víctimes del Terrorisme de la Generalitat Valenciana, María Belén Pulgar; i el  president de l’Asociación 11-M Afectados del Terrorismo, Eulogio Paz.

La comissària d'esta exposició és Montserrat Soler Iniesta, germana d'una víctima de l'atemptat a Atocha i sòcia de l'Asociación 11M Afectados del Terrorismo. Trazos y puntadas para el recuerdo està dividida en cinc seccions en les quals es narra el que va  succeir des d'aquell fatídic dia de 2004 fins al present: 1. El moment inicial, 2. Emocions, 3. Suport i superació, 4. 11M ara i 5. Música.

L'exposició consistix en una selecció de la col·lecció d'art que posseïx l'Asociación 11M Afectados del Terrorismo: els traços, que són gravats, litografies, poemes, altres escrits i quadres donats pels Pintors de Santa Eugenia, l'Asociación de Pintorrs Realistas de Madrid, així com per altres artistes; les puntades, que són tapissos elaborats a partir de teles amb diferents dissenys artístics; les escultures i els premis que se li han concedit a l'associació; i, finalment, les cançons que tracten sobre l'11M i han estat donades pels músics a esta entitat.

Tal com expliquen des de l'Asociación 11M Afectados del Terrorismo, esta exposició és un instrument pedagògic de primera magnitud per a les generacions actuals i futures, que tenen per davant un llarg camí de treball per a la pau, en el qual la pau és el camí.

Pujar