elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Igualtat presenta una diversa programació pel 25 de Novembre

Igualtat presenta una diversa programació pel 25 de Novembre
  • Entre les activitats més destacades ressalten la manifestació, diverses representacions teatrals, projeccions, exposicions, Escape Rooms o el reconeixement a les entitats adherides al Pacte Ciutadà, entre altres

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ha presentat hui la programació pel 25N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Enguany, la programació compta amb diverses activitats entre les quals es troben representacions teatrals, exposicions, projeccions, Escape Rooms o contacontes, entre altres. A més, destaca el reconeixement a les entitats adherides al Pacte Ciutadà i la manifestació convocada per al 25 de Novembre.

L'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha mostrat el seu agraïment a totes les regidories i associacions que s'han sumat a la programació del 25N: «L'àrea d'Igualtat ha intentat incorporar col·laboracions amb altres regidories de l'Ajuntament, a les quals agraïm que s'hagen sumat a esta programació, que també té la col·laboració d'associacions de tota mena del nostre municipi, sempre oberta a noves col·laboracions». A més, ha afegit que la programació «pretén ser una resposta social a tots els nivells contra eixa xacra que encara tenim de violència de gènere».

Esta és una programació organitzada per l'Ajuntament de Sagunt a través de l'àrea d'Igualtat i amb la col·laboració altres departaments de l'Ajuntament i associacions del municipi. A més, compta amb la col·laboració del Ministeri d'Igualtat, a través del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Les activitats organitzades per la regidoria d'Igualtat van a càrrec dels fons econòmics rebuts del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere de la Delegació del Govern, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

Moreno també ha fet referència al cartell del 25N: «El guanyador del cartell d'enguany és Enrique Díaz Núñez. Han participat 19 cartells i han sigut 15 propostes, huit de dones i set d'homes. En el cartell veiem un component de violència representat per la magrana i un element com és l'anell que representa l'amor romàntic, els compromisos, el com a vegades no ens adonem i eixe tipus de camins ens acaben portant a la violència estructural contra les dones».

Programació del 25N

La programació amb motiu del 25N comença el divendres 3 de novembre, a les 17.30 hores. Serà amb el contacontes El refugi dels monstres oblidats, a càrrec de Rebombori Cultural. Esta activitat se celebrarà a la Biblioteca Cronista Chabret de Sagunt. Està dirigit a un públic major de 5 anys. Està organitzat per la regidoria d'Arxiu i Biblioteques.

El dissabte 4, a les 20.30 hores, es representarà la tragèdia de teatre Nevenka, al Centre Cultural Mario Monreal. Esta representació teatral en castellà està promoguda per la regidoria de Cultura i està inclosa en la programació tardorenca de Cultura. L'obra dura 90 minuts i el preu de l'entrada és de 9 euros. Es poden adquirir les entrades en https://www.servientradas.com/index.html.

Per al dijous 9 de novembre està programada la pel·lícula Quatre raons, de Pedro Pérez-Rosado, a les 19 hores al Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt. Esta activitat compta, a més, amb un col·loqui posterior amb el director. Esta pel·lícula organitzada per les regidories de Cultura i Igualtat versa sobre el drama de la violència de gènere. La protagonista de la pel·lícula dibuixa en el seu pensament i amb perfecta nitidesa, què passaria si ella es prenguera la justícia pel seu compte.

Després, el dimarts 14, a les 19 hores a la sala d'actes del Centre Cívic del Port de Sagunt, es durà a terme la presentació del llibre La violència contra les dones (1936-1953). El cas de la privació de la llibertat en la província de València. Posteriorment, hi haurà un col·loqui amb un dels autors del llibre, Antoni Simó Rosaleny. Esta activitat està organitzada per la regidoria de Memòria Democràtica. El llibre acosta el lector al sofriment, l'exclusió social i al posterior llarg silenci que van haver de patir moltes dones durant la Guerra Civil i la postguerra.

El divendres 17 de novembre, a les 18 hores al Casal Jove de Sagunt es farà un Escape Room anomenat "¿Dónde está Marta?", dirigit principalment a jóvens d'entre 9 i 18 anys. A través del joc, es reflexionarà sobre l'oci nocturn i les diferents violències que es poden donar en este país, a més de tractar de manera transversal altres temes com la diversitat i la tolerància. Esta activitat està organitzada per les regidories d'Igualtat i Joventut.

Per al dissabte 18 de novembre, a partir de les 12 hores en la rotonda Ramón de la Sota del Port de Sagunt es podrà veure l'exposició 627 Asesinadas. Exposición en memoria de las víctimas de violencia de género en los últimos 10 años, organitzada per l'Associació Amigues Supervivents amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat.

El dilluns 20 de novembre, CCOO Unió Intercomarcal del Camp de Morvedre i Alt Palància de Comissions Obreres han organitzat una exposició fotogràfica. Des de les 12 hores del dia 20 i fins al dia 24 es podrà visitar l'exposició Comisiones Obreras: por una sociedad libre de violencia de género. Se situarà en la seu de CCOO Unió Intercomarcal del Camp de Morvedre i Alt Palància de Comissions Obreres, al Port de Sagunt. Més tard, a les 18.30 hores es projectarà el curtmetratge ¿Qué hombre quieres ser?, amb un posterior col·loqui amb Vicent Gregori, director i guionista. Es podrà veure a la Casa de Cultura del Port de Sagunt. L'activitat està organitzada per l'Associació Cultural Nautilus amb la col·laboració de la regidoria d'Igualtat i l'Associació per la Coeducació.

Per al dijous dia 23, estan programades dos representacions teatrals i la presentació d'un llibre. A les 18.30 hores, a la Casa de Cultura del Port de Sagunt, es representarà l'obra de T de Teatre Criaturas, dirigida per Patricia García i Rami Márquez, i que compta amb la participació de les Ladies del Teatre. A la mateixa hora, però en el Centre Cultural Mario Monreal, es representarà l'obra Todo no es lo que tú crees, una adaptació de la directora Elvira Narbón. A les 19 hores, a l'aula d'estudi del Centre Cultural Mario Monreal, es presentarà el llibre La obra de Evangelina Rodríguez Cuadros, a càrrec de l'autora, que farà un repàs a la seua pròpia trajectòria.

El divendres 24, la regidoria d'Arxiu i Biblioteques ha organitzat el contacontes Basta!: STOP violencia de gènere, a les 17.30 hores a la Biblioteca Cronista Chabret de Sagunt. Esta activitat és a càrrec de Rebombori Cultura. Així mateix, a les 18 hores al Casal Jove del Port de Sagunt es podrà participar en el Escape Room "¿Dónde está Marta?", destinat a joves d'entre 9 i 18 anys.

Per al 25N està prevista una manifestació a les 18.30 hores convocada per la Coordinadora Feminista del Camp de Morvedre, sent la concentració a les 18 hores. El punt d'eixida de la manifestació serà la Tinència d'Alcaldia del Port de Sagunt.

El dijous dia 30, a les 19 hores, serà l'acte del XX Aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere de Sagunt organitzat amb la Regidoria d'Igualtat. L'acte estarà conduït per Sergi Juesas, de Camí de Nora. S'exposaran al vestíbul del Centre Cultural Mario Monreal cartells del 25 de Novembre. Així mateix, s'entregarà el premi al cartell guanyador i es donarà la benvinguda a les noves entitats adherides.

El divendres 1 de desembre, a les 19 hores, serà la celebració del X Aniversari de l'Associació Amigas Supervivientes amb reconeixements honorífics a Ana Bella Esteve i Coto Talens. L'activitat es desenvoluparà en l'espai arqueològic de la Via del Pòrtic.

Finalment, el dijous 14 de desembre, de 18 a 21 hores, està programada la conferència-col·loqui "Un feminisme inclusiu: de la igualtat dels dones a la transformació social", a càrrec de Núria Alabao, periodista i doctora en antropologia. L'activitat es durà a terme a la sala multiús B del Centre Cívic del Port de Sagunt.

Pujar