8 d’agost de 2020 8/8/20

Un grup de 9 jóvens de Sagunt participen en la I Trobada Online de Corresponsals i Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net

Un grup de 9 jóvens de Sagunt participen en la I Trobada Online de Corresponsals i Alumnat Actiu de la Xarxa Joves.net - (foto 1)
  • El consorci Xarxa Joves.net, al qual pertany Sagunt i altres municipis valencians, va organitzar esta trobada dissabte passat 25 d'abril amb la participació de més de 100 jóvens

El consorci Xarxa Joves.net va ajuntar dissabte passat, 25 d'abril, més de 100 jóvens de diferents localitats valencianes, entre les quals estava Sagunt, de manera telemàtica en la I Trobada Online de Corresponsals i Alumnat Actiu. Esta iniciativa va sorgir d'un grup de jóvens que es reunia a través d'una plataforma de videoconferències i va pensar que seria enriquidor afegir corresponsals d'altres poblacions.

Amb esta idea, la comissió de Xarxa Joves.net va valorar la proposta i va començar a organitzar la logística i el contingut de la trobada, respectant la data en la qual anava a tindre lloc la 30a Trobada organitzada per Joves.net en el municipi d'Aldaia (Horta Oest) abans que es decretara l'Estat d'Alarma.

Segons l'organització, han sigut dos setmanes de treball intens i d'organització per a crear un espai virtual amb cabuda per a més d'un centenar de jóvens. Per a posar en marxa la iniciativa es va triar la plataforma online Jitsi on es van crear 8 sales: set d'elles per a treballar en grups mitjans i una on poder reunir íntegrament el grup.

La trobada va començar a les 18 hores i s'hi havien preinscrit més d'un centenar de jóvens d'Alaquàs, Aldaia, Barri de Crist, Mislata, Paterna, Picassent, Quart de Poblet, Silla, Torrent, Xirivella i, per descomptat, Sagunt i al capdavant de la dinamització 14 professionals de joventut.

Els i les participants es van distribuir en 7 sales diferents on van passar més d'una hora fent jocs i resolent proves que els van conduir a la sala final. El resultat va ser una vesprada divertida, amb la participació de 9 jóvens de Sagunt, i un total de més de 100 jóvens, que excepte alguns problemes propis de la connexió a Internet van poder tindre la possibilitat de trobar-se en un espai digital on pogueren compartir, aprendre i passar-lo bé.

Alguns jóvens van agrair al personal dinamitzador haver creat la infraestructura de la Trobada i van assenyalar l'emoció que els va produir poder trobar-se amb jóvens d'altres pobles i que els va permetre poder evadir-se durant una estona.

Pujar