elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Nau Gran de la Universitat de València arranca a Sagunt

La Nau Gran de la Universitat de València arranca a Sagunt
  • El programa universitari dirigit a majors de 50 anys comença enguany a Sagunt amb un itinerari específic de formació sobre arqueologia, història i patrimoni del Mediterrani

MÉS FOTOS
La Nau Gran de la Universitat de València arranca a Sagunt - (foto 2)

Este pròxim 17 d'octubre s'iniciarà a Sagunt la Nau Gran, el programa universitari dirigit a majors de 50 anys que depén del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València.

La Nau Gran naix a Sagunt del ferm compromís de l'Ajuntament de Sagunt per la formació al llarg de la vida i compte per a la seua posada en marxa amb l'experiència, l'organització i la gestió de la Universitat de València. Així, per primera vegada, les persones de Sagunt que estiguen interessades en una formació oberta podran cursar un itinerari específic que es basarà en l'arqueologia, la història i el patrimoni del Mediterrani, amb especial atenció a Sagunt.

Dividida en dos quadrimestres i organitzada en quatre assignatures (Prehistòria, arqueologia i història antiga - El món grecollatí: literatura, transmissió i pervivència - De Arse a Saguntum - Mites i màgia en l'antiguitat), la Nau Gran de Sagunt s'impartirà en el Centre Cultural Mario Monreal (C/ Roma, 9) els dimarts i dijous en horari de 16 a 19 hores. A més d'estes assignatures, l'alumnat completarà la seua formació amb un cicle de conferències de temàtica variada.

Per a Toni Iborra, regidor d'Indústria, Universitat, Ciència i Innovació, «la Nau Gran és el primer projecte que consolida Sagunt com a ciutat universitària. Ens estrenem amb un programa que posa en relleu la nostra història mil·lenària i dignifica el nostre patrimoni arqueològic. És, a més, el tret d'eixida a una programació anual que inclourà una microcredencial universitària en Arqueologia Subaquàtica i Química Industrial Bàsica. El nostre objectiu és començar a l'octubre i hem treballat en esta direcció».

Per a María Dolores Pitarch, catedràtica de la Universitat de València i Delegada de la Rectora per al Programa Universitat-Societat, «la posada en marxa de la Nau Gran a Sagunt és una oportunitat per a acostar la formació a totes les persones interessades, amb independència dels seus estudis previs i de la seua edat. A més, suposa ampliar la cobertura territorial d'este programa, que ja existix a València, Gandia i Ontinyent, possibilitant que cada vegada més persones puguen accedir a cursos d'alta qualitat sobre temes que formen part de la seua pròpia història».

Les persones interessades a inscriure's el poden fer fins al 20 d'octubre emplenant el full d'inscripció i l'ordre de domiciliació que es troben disponibles en https://go.uv.es/ngocbd7. Esta informació haurà d'enviar-se al costat d'una fotocòpia del DNI i fotografia de carnet al correu societat@uv.es. El preu de matriculació és de 195,30€, sent l'obtenció de plaça en este curs per ordre d'inscripció fins a un màxim de 30 estudiants.

Pujar